blizak putinu

VIDEO Ruski patrijarh držao misu pa opet podržao rat. 'Tko umre na vojnoj dužnosti, čist je od svih grijeha'

Image
Foto: Shutterstock

'Idite hrabro ispuniti svoju vojnu dužnost', rekao je

26.9.2022. u 12:33/ RTL Vijesti

Ruski patrijarh Kiril je tijekom nedjeljne liturgije kazao kako je "žrtvovanje samoga sebe za ispunjenje vojne dužnosti čisti od svih grijeha".

"Znamo da mnogi danas ginu u raljama smrtonosne borbe. Crkva se moli da ta bitka što prije prestane, da se što manje braće ubija u ovom bratoubilačkom ratu. Međutim, Crkva istovremeno shvaća da ako netko, vođen osjećajem dužnosti i snagom prisege koju je dao, umre dok izvršava svoju vojnu dužnost, onda ta osoba bez ikakve sumnje čini djelo koje je jednako žrtvovanju. Žrtvuje sebe za druge. Stoga vjerujemo da je to čisti od svih grijeha", rekao je patrijarh Kiril u propovijedi.

Ruski patrijarh je prošlog tjedna poručio Rusima da se ne boje smrti, nakon odluke predsjednika Vladimira Putina da mobilizira pričuvne snage za invaziju Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idite hrabro ispuniti svoju vojnu dužnost. I zapamtite da ako položite svoj život za svoju zemlju, bit ćete s Bogom u njegovom kraljevstvu, slavi i vječnom životu’’, rekao je na propovijedi u Začatjevskom samostanu u Moskvi.

Upravo se čita

Image
UOČI UTAKMICE

Plesači svih uzrasta poslali podršku Vatrenima!

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZVJEŠĆE EU AGENCIJE

Rat u Ukrajini mijenja krijumčarenje droge. Ovisnici u bijegu stvaraju pritisak i na zdravstvo drugih zemalja

Više s weba