'MI SMO PUTINOV POLIGON'

Zelenski: 'Rusija u Ukrajini testira sve što se može upotrijebiti protiv drugih europskih zemalja'

Image

Volodimir Zelenski

Foto: AP Images

Poručio je da Ukrajina treba poraziti Rusiju kako bi druge zemlje bile sigurne

21.7.2022. u 7:41/ Hina

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u srijedu da Rusija koristi Ukrajinu kao poligon za moguće daljnje napade na druge europske zemlje, te poručio da će poraz Rusije u Ukrajini značiti sigurnost za ostatak Europe.

"Rusija u Ukrajini testira sve što se može upotrijebiti protiv drugih europskih zemalja", rekao je Zelenski u svom video obraćanju u srijedu navečer.

"Počelo je s distribucijom plina, a završilo invazijom punog opsega, raketnim terorom i spaljenim ukrajinskim gradovima", rekao je Zelenski.

Image
'NEMA VREMENSKOG OGRANIČENJA'

Savjetnik Zelenskog: 'Rusi nas pokušavaju uvući u produženi sukob. Ukrajina ne želi da rat traje do zime'

Image
'NEMA VREMENSKOG OGRANIČENJA'

Savjetnik Zelenskog: 'Rusi nas pokušavaju uvući u produženi sukob. Ukrajina ne želi da rat traje do zime'

Poručio je da Ukrajina treba poraziti Rusiju kako bi druge zemlje bile sigurne. "Što se to brže dogodi, to će manje štete i patnje doživjeti sve europske obitelji, sve europske zemlje", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski čelnik također je još jednom izrazio zahvalnost za višecijevne raketne bacače HIMARS koje im je isporučio SAD, pet mjeseci nakon početka rata.

U svom obraćanju ponovno je inzistirao na bržoj dostavi sustava protuzračne obrane. Već postoje sporazumi s međunarodnim partnerima, ali s obzirom na ruske napade potrebna je "potpuno drugačija brzina i potpuno drugačija razina zaštite", rekao je Zelenski.

Upravo se čita

Image
'HOĆE NAM SE ISPRIČATI'

Završen nadzor ŽB Čakovec zbog slučaja 'hranjenja mrtve pacijentice'. Oglasilo se osoblje

Više s weba

Pročitajte još

Image
hipersonična raketa

Putinovo 'savršeno oružje': Kinžal ili Bodež radarima je nevidljiv, ne može ga presresti nijedan sustav protuzračne obrane

Više s weba