OGLAS

OBRAĆANJE VIDEO VEZOM

Zelenski jasno prema G7: 'Rat mora završiti prije zime'

Image
Foto: Tobias Schwarz/Pool Photo via AP

Već su iskoristili samit kao forum za najavu zabrane uvoza ruskog zlata i zajedničke infrastrukturne inicijative za suprotstavljanje kineskom utjecaju u zemljama u razvoju

27.6.2022. u 12:10/ RTL Vijesti

Volodimir Zelenski obratio se tijekom dana čelnicima država članica G7. Kako prenosi BBC rekao je kako rat mora biti gotov prije zime.

Govori kako će zima uvelike otežati uvjete u kojima se njihova vojska brani, a shodno tome tražio je od čelnika da se maksimalno potrude da rat završi do kraja godine.


Dakako, zatražio je i strože sankcije prema Rusiji, ali i opet zamolio za protuzračne sigurnosne sustave, za pomoć u rekonstrukciji države, izvoz žitarica, a naposljetku tražio je i sigurnosne garancije.

Čelnici Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Država okupili su se u nedjelju u bavarskom ljetovalištu - dvorcu Elmau - s ciljem da zajedno pojačaju pritisak na Rusiju kako bi povukla svoje trupe iz Ukrajine te da ublaže negativne posljedice rata.

Čelnici G7 već su iskoristili samit kao forum za najavu zabrane uvoza ruskog zlata i zajedničke infrastrukturne inicijative za suprotstavljanje kineskom utjecaju u zemljama u razvoju. U tijeku su i razgovori o mogućem ograničavanju cijene nafte.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'VODE IH BRITANCI'

Rusija: 'Ukrajina je dronovima gađala Krim, oštetili ratni brod'


Više s weba