ofenziva na istoku

Zelenski tvrdi da Rusi gomilaju desetke tisuća vojnika za ofenzivu: 'Kada kukavičluk raste, sve se pretvara u katastrofu'

Image
Foto: AP

Zelenski kazao da će Rusija, u strahu od poraza, pokrenuti još veće borbene akcije na istoku Ukrajine

11.4.2022. u 12:10/ RTL Vijesti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je da Rusija gomila na desetke tisuća vojnika za svoju sljedeću ofenzivu.

Poručio je da Rusija neće stati dok ne budu prisiljeni stati. Vojni analitičari vjeruju da Rusija sada koncentrira svoju ofenzivu na istočnu regiju Ukrajine, prenosi Reuters

Predsjednik Zelenski o tome je govorio i u svom obraćanju u nedjelju navečer.

"Ruske trupe će krenuti u još veće operacije na istoku naše države. Protiv nas mogu upotrijebiti još više projektila, još više zračnih bombi, ali mi se pripremamo za njihove napade. Odgovorit ćemo. Bit ćemo još aktivniji u opskrbi oružjem i u informiranju ljudi", kazao je, javlja CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajince je nazvao "najhrabrijim ljudima najbolje zemlje na svijetu".

Image
DO 9. SVIBNJA

Mogu li Rusi preokrenuti rat u Ukrajini na vrijeme? Nagađa se da moraju 'isporučiti rezultate' uoči Dana pobjede nad nacistima

Image
DO 9. SVIBNJA

Mogu li Rusi preokrenuti rat u Ukrajini na vrijeme? Nagađa se da moraju 'isporučiti rezultate' uoči Dana pobjede nad nacistima

Zelenski je rekao da nacija čini sve što može kako bi pobijedila u ratu i optužio rusko vodstvo da "laže" u nastojanjima da se krivnja prebaci s njih.

Upravo se čita

Image
tinejdžeri na mrežama

Zašto se vrijeme na društvenim mrežama dovodi u vezu s depresijom i manjkom socijalnih vještina?

"Kada kukavičluk raste, sve se pretvara u katastrofu", nastavio je. "Kada ljudi nemaju hrabrosti prepoznati svoje pogreške i ispričati se, prilagoditi se stvarnosti i vidjeti da se pretvaraju u čudovišta".

“Uništili su živote milijuna. Oni su započeli rat punog razmjera i ponašaju se kao da smo mi krivi za ovo”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će Rusija, u strahu od poraza, pokrenuti još veće borbene akcije na istoku Ukrajine.

"Ali mi smo spremni", rekao je predsjednik, obećavajući da će Ukrajina osigurati da ima dovoljno oružja i zahtijevati jače sankcije protiv Rusije kako bi pravda bila zadovoljena.

"Istina će pobijediti i Ukrajina će pobijediti", rekao je Zelenski. "Ovo je sigurno. Slava Ukrajini”, zaključio je Zelenski.

Više s weba

Pročitajte još

Image
59. dan rata

Medvedev zaprijetio Europi ako uvede embargo na ruski plin i naftu: 'Budimo iskreni, jedva može izdržati tjedan dana'

Više s weba