jovanović odgovorio hdz-u

'Ravnatelj ne smije imati nijednu mrlju u svom životopisu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnateljica ili ravnatelj koji bude razriješen zbog nezakonitog izbora ili drugih nezakonitosti u svom radu neće nikada dobiti moju suglasnost za izbor, poručio je ministar Željko Jovanović.

28.12.2013. u 16:37/ RTL

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odgovorio je danas na otvoreno pismo vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, rekavši kako njegova odluka o uskrati suglasnost ponovnom imenovanju Marije Budimir ravnateljicom vukovarske osnovne škole "Siniša Glavašević" nema veze s politikom, nego s moralom i principom.

U odgovoru, objavljenom na svome Facebook profilu, Jovanović je poručio kako niti jedna ravnateljica ili ravnatelj, razriješeni zbog nezakonitosti u svom radu, neće dobiti njegovu suglasnost za ponovni izbor na ravnateljsko mjesto u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Vukovaru ili bilo kojem drugom gradu.

"Ravnatelj ne smije imati nijednu mrlju u svom životopisu", ističe ministar na Facebooku te poručuje da će te kriterije zastupati na teritoriju cijele Hrvatske.

Potpredsjednik HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić jučer je uputio pismo ministru Jovanoviću i od njega zatražio da povuče uskratu suglasnosti te potvrdi imenovanje ravnateljice vukovarske osnovne škole, Marije Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je, kao HDZ-ova gradska vijećnica, ljetos prijavila vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu za pokušaj podmićivanja kako bi u vukovarskom Gradskom vijeću napustila HDZ i prešla u redove SDP-a.

Vukovarski HDZ danas je na konferenciji za novinare Jovanovićevu uskratu suglasnosti za njezino ponovno imenovanje ravnateljicom ocijenio nehumanom i nekorektnom političkom odluku koja neće pridonijeti poboljšanju međunacionalnih odnosa u Vukovaru te zatražio od ministra da ju povuče.

Upravo se čita

Image
ratni zločini

Vojnici SAO Krajine 1991. godine pobili 16 civila kod Gline? Pokrenuta istaga

Jovanović je na Facebooku, uz ostalo, Galiću odgovorio i na prozivke za neinformiranost o školstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Poručio je da je jako dobro informiran, jer "nijedan ministar prije njega nije bio toliko često u Vukovaru i riješavao probleme vukovarskih osnovnih i srednjih škola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To Vi možda ne znate, ali znaju Vaš zamjenik i saborski zastupnici iz Vukovara koje sam sretao i s kojima sam razgovarao i zajednički rješavao probleme u cilju osiguravanja što je moguće boljih uvjeta u vukovarskim školama. Tako ću nastaviti i dalje, a Vama prepuštam politiziranje, demagogiju i nekorektnost!', zaključuje ministar Jovanović u odgovoru vukovarsko-srijemskom županu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
trening potražnih pasa

Vatrogasne katastrofe bez njih bi bile mnogo teže! Jedan četveronožni vatrogasac odrađuje posao za 25 ljudi!

Više s weba