Zmajlović krajnje nezadovoljan

Razriješena kontroverzna ravnateljica NP Plitvička jezera

Image
Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Razlozi za razrješenje su to što je ministar Mihael Zmajlović bio krajnje nezadovoljan strategijom i vizijom upravljanja Parkom, rekao je izvor u ministarstvu.

19.12.2013. u 20:34/ K. T./HINA

Ravnateljica Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvičkih jezera LidijaBertović danas je razriješena te dužnosti i bez mogućnosti ostanka u Nacionalnom parku na bilo kojoj drugoj dužnosti, doznaje Hina u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Razlozi za razrješenje su to što je ministar MihaelZmajlović bio krajnje nezadovoljan strategijom i vizijom upravljanja Parkom, rekao je izvor u ministarstvu. U 16 mjeseci mandata, navodi, nije izrađen ni osnovni koncept dugoročnog razvoja na kojem od prvog dana svojeg mandata ministar Zmajlović inzistira, a to je da se poslovanje Plitvičkih jezera dovede u red, da postanu efikasni, da se koncentriraju na ono za što je ta javna ustanova i osnovana, a to je zaštita prirode, te da se komercijalne djelatnosti izdvoje iz nje i prepuste profesionalcima.

Lidija Bertović postala je poznata javnosti lani kad je htjela kupiti skupocjeni terenac vrijedan 600 tisuća kuna. Hrvatska televizija objavila je večeras i da je nedavno na desetodnevni put u Japan povela deseteročlano izaslanstvo u kojem su bile tri osobe koje nisu zaposlene u Parku, ali ih tvrtka plaća posebnim ugovorima.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pogledajte kako izgleda inauguracija Joea Bidena iz zraka

Više s weba