MINISTAR O SLUČAJU KLIS

'Reagirao sam kao Predrag Matić i dao potporu kolegi'

13.6.2013. u 15:08/ RTL

'Kad sam vidio tu vijest i što se dogodilo, jednostavno sam reagirao. Ne kao ministar, već kao Predrag Matić', izjavio je ministar branitelja koji je poslao ravnatelju OŠ u Klisu novac za kaznu.

Ravnatelj osnovne škole u Klisu Neven Tešija, koji je braneći učiteljicu Maju Odžu od podivljalog oca također dobio batina, zaradio je prijavu za remećenje javnog reda i mira te kaznu od oko 300 kn. Kada je ministar branitelja Fred Matić za to čuo, školi je poslao pismo podrške i novac za kaznu.

Ministar je danas izjavio da je jednostavno morao reagirati kad je vidio vijest.

"Kad sam vidio tu vijest i što se dogodilo, jednostavno sam reagirao. Ne kao ministar, već kao Predrag Matić dao sam potporu svome kolegi. Ja sam također nastavnik po profesiji  i želio sam poslati poruku i ohrabrenje ljudima da ne okreću glavu od takvih stvari", rekao je Matić dodavši kako se u ovom slučaju nažalost opet potvrdilo da pravo i pravda ne idu ruku pod ruku.

"Vjerojatno su sudac ili sutinja koji su o tome odlučivali - kaznili i čovjeka koji je postupio onako kako je svaki građanin trebao postupiti. Ja sam želio samo ovom simboličnom gestom pokazati znak potpore i suosjećanja i da i drugi put - ne daj Bože da dođe do takve situacije - ali i da drugi put postupi na jednak način. To je poruka i svim drugim ljudima", zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj žali što mu se nakon napada nitko iz MZOS-a nije javio, a na to je reagirao resorni ministar Željko Jovanović.

"Nema razloga za razočaranje budući da smo mi odmah istog dana kada smo doznali za slučaj,  zatražili da policija odradi svoj posao i da pošalje poruku da se nikada više u Hrvatskoj ovakvo nešto ne može dogoditi, jer je to skandal bez ikakvog razumnog objašnjenja", tvrdi ministar Jovanović i naglašava da je MZOS osim toga od nadležnih službi zatražio da u skladu sa svojim ovlastima ispitaju je li bilo što sporno i da učine ono što je potrebno da djeca ne bi patila zbog toga što se dogodilo.

Upravo se čita

Image
'snađite se?'

Otkrivamo! Pacijenti ostaju bez privremenih invalidskih kolica i ostalih pomagala

"Interventni tim odmah je otišao na lice mjesta, doznali smo da se ne radi o težim ozljedama i poželjeli smo brz oporavak učiteljici i ravnatelju. Poručili smo da je škola mjesto u kojem se ne uči samo za ocjene nego za neke mnogo važnije vrijednosti s kojima će djeca biti bolji članovi društva, jer to znači da će i Hrvatska biti bolje društvo", rekao je Jovanović poručivši da kao ministar MZOS-a i ovom prilikom još jednom osuđuje taj potez.

Više s weba

Pročitajte još

Image

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA TURSKE I GRUPE NACIONALNIH MANJINA

Više s weba