NAJPOZNATIJI SAJAM

Cijene nakon uvođenja eura porasle i na Hreliću! Pronašli smo i rekordera zaokruživanja

8.1.2023. u 20:00/ Borko Brunović

Hrelić je mjesto na kojem se može pronaći sve. Nova valuta nije promijenila puno toga kada se radi o papirnatom novcu, ali je donijela probleme pri brojanju sitniša

Bune se trgovci jer im je skuplje mjesto, a i kupci su nezadovoljni. Prvi šok već na parkingu, a onda kreće cjenkanje.

Od pancerica i čvaraka do automobilskih guma i starih ploča, Hrelić je mjesto na kojem se može pronaći sve. Nova valuta nije promijenila puno toga kada se radi o papirnatom novcu, ali je donijela probleme pri brojanju sitniša. Kalkulator je postao najbolji prijatelj većine prodavača.

"Svi su patili za eurima i sve su računali u eurima, a sad kad je došao euro – sad je panika", govori prodavačica Jagoda.

Elvis nije paničar i na novu se valutu brzo privikao. Kune, euri, dolari … glavno je, kaže, da se novac vrti. I pritom nešto zaradi.

Image
daleko od kapaciteta

Nakon dugih šest mjeseci otvoren je Hrelić! Sve je vrvjelo posjetiteljima, ali manje je prodavača: 'Treba vremena da se popuni'

Image
daleko od kapaciteta

Nakon dugih šest mjeseci otvoren je Hrelić! Sve je vrvjelo posjetiteljima, ali manje je prodavača: 'Treba vremena da se popuni'

"Nama je svejedno, novci k'o novci, promijenit će se. Jesmo, zaokruživali smo na više, lakše nam je računati nekako. Ako je 7 ja kažem 10. Nekako 10 mi zvuči bolje nego manji broj", rekao je.

Na štandu suhomesnatih proizvoda drukčija poslovna politika – cijene su ostale iste. Desetak metara dalje, voće su čak zaokružili na niže. Smokve su bile 30 kuna, sada su 4 eura, orasi 60, sada su 8 eura.

"I dolje će ići da. Kriza je i skupo, a mi imamo prolaza za koju kunu dole", govori prodavačica Vera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji vole pojesti, osim voća, mogli su uživati i u konkretnijim stvarima. Kobasice, ćevapi, hamburgeri, kotlovina, cijene su i dalje u kunama pa zaokruživanja za sada nije bilo.

Novosti i to neugodne stigle su zato trgovcima. Mjesto na sajmu poskupilo je za 5 eura, s 250 na 285 kuna. Još je veći šok porast cijena na samom ulazu na Hrelić.

Rekorder zaokruživanja cijena je službeni parking Hrelića. Prije uvođenja eura karta je bila 10 kuna, danas smo ju platili 2 eura. Povećanje od okruglih 50%. Vozači, oduševljeni.

"A šta da mu ja sad, ili ući ili ostaviti auto na cesti. Nema ti druge“ , rekao je Antun iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PRAVA PREDSTAVA

RTL Danas donosi snimku o kojoj bruji cijeli Sabor. Pogledajte kako saborska straža izvodi Grmoju!

"Nažalost van kontrole, bez kontrole se živi u ovoj državi", rekao je jedan vozač.

Ni poznati glazbenik nije oduševljen.

"Nemam što reći, katastrofa, strašno, strašno", žali se Mrle.

Ipak unatoč poskupljenjima i novoj valuti - duh Hrelića nije se izgubio. Neki stari običaji ostaju isti. Poput onih s nazdravljem časicom rakije. Kažu prodavači- da nazdravimo za euro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euri ili kune, bitno je da se novac vrti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKUSNI PILOT O PADU

'Vremenski uvjeti sigurno nisu bili razlog tragedije, moguće da je došlo do zatajenja nekih komandi'

Više s weba