MALI, ALI VELIKI

Djeca iz cijele Hrvatske napravila slikovnicu, a sav prihod donirat će se knjižnici u Petrinji!

19.1.2023. u 8:00/ Kristina Čirjak

Knjiga neće sagraditi novu knjižnicu, ali će im pomoći da nadopune svoje police novom literaturom i igračkama. Prva su hrvatska kontejnerska knjižnica

Pomažu i talentirani su. Oni su mali, ali veliki. Pisali su pjesme, priče i crtali.

"Pisali smo u četvrtom razredu po troje učenika, zajedno s profesoricom Ivom Babić, drago nam je da smo sada u knjizi, govori Ante Primorac, učenik 6. razreda Osnovne škole Luka iz Sesveta.

"Mislim da je ovo za sve nas jedan emotivan trenutak sada pošto smo to radili kao djeca u 4. razredu, to su za nas lijepe uspomene", dodaje njegova kolegica Natali Rebac.

Knjiga je rezultat dvogodišnjeg rada njih i njihovih vršnjaka iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

"Pa ja mislim da je svačija pjesma najbolja jer smo se baš potrudili i uživali u ovoj prekrasnoj knjizi", kaže Marko Puškec, učenik 6. razreda Osnovne škole Luka iz Sesveta.

"Mislim da smo se svi jednako potrudili i dok smo pisali te pjesme znali smo da radimo nešto dobro", dodaje Ema Šelić.

A da rade nešto dobro, ideja je književnice Tine Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okej, imat će knjigu za uspomenu da nešto mogu napraviti nešto sa svojim pjesmama i crtežima, ali mi je bilo hajdemo napraviti još nešto da oni vide da mogu biti društveno korisni i da su oni ta budućnost", poručila je.

Pomoći će dječjem odijelu petrinjske knjižnice koja je u potresu potpuno uništena. Sada se nalazi u ukupno 13 kontejnera.

"Slikovnica je odlična. I jako se sretan što je izišla iz tiska i što je držim u rukama.- Svaki euro nam može pomoći da obnovimo našu knjižnicu", govori Ante Mrgan, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Knjiga neće sagraditi novu knjižnicu, ali će im pomoći da nadopune svoje police novom literaturom i igračkama. Prva su hrvatska kontejnerska knjižnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PODACI DZS-A

U siječnju prosječna plaća 1094 eura. Poznato tko je najviše plaćen, a tko zapravo radi najviše

"To je jedno džepno izdanje naše stare knjižnice. Demontirali smo police i stavili građu da bi uopće mogli otvoriti knjižnicu", dodaje Mrgan.

"Mali, ali veliki" od idućeg će se tjedna moći kupiti na promociji po gradovima. Bit će dostupni i u elektroničkom obliku.

"Mi uopće ne skupljamo novac, na knjizi je q kod čovjek uzme knjigu i plati qr kodom", kaže voditeljica projekta Tina Primorac.

Cijena je 27 eura, ali ono što je 60-ak djece napravilo sa svojim učiteljima je neprocjenjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
komentirala i cipele

EKSKLUZIVNO Sandra Zeljko prvi put pred kamerama: 'Postala sam osumnjičena kada je Saucha digao ruku za Vladu'

Više s weba