Policija im pretražila dom

'Dogodit će vam se Beograd!': Ljutiti roditelj prijetio nastavnici u zagrebačkoj školi jer mu je dijete dobil...

thumbnail
10.5.2023. u 19:40/ Ivana Ivanda Rožić

Prošlo je tjedan dana nakon jezivog masakra u beogradskoj školi, a policija i stručne osobe intenzivno kontroliraju situaciju. Do zabrinutosti je stiglo i iz jedne škole u Zagrebu. Policija je nakon prijetnje roditelja pretražila učenikov dom. Do incidenta je došlo zbog pokrenute pedagoške mjere jednog učenika, a slučaj je prijavljen i Gradi i Ministarstvu

Došlo je do novog incidenta u jednoj zagrebačkoj školi.

Zbog ozbiljnih prijetnji beogradskim scenarijem, ali i pronalaskom zabranjenih stvari kod jednog učenika, jučer je intervenirala policija.

Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen ministarstvu obrazovanja.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima", poručili su iz ministarstva.

Image
tjedan dana nakon

Beogradski se školarci vraćaju u školu nakon masakra. Ministar: 'Treba ju srušiti'

Image
tjedan dana nakon

Beogradski se školarci vraćaju u školu nakon masakra. Ministar: 'Treba ju srušiti'

Iz sindikata Preporod poručuju kako se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti. A najveći je problem što ravnatelji često ne žele da se o tome govori.

"Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd", rekao nam je Željko Stipić iz sindikata Preporod i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Beogradski slučaj podsjetio je na zabrinjavajuću statistiku koja ukazuje da su mentalni poremećaji djece i mladih skočili za gotovo 300 posto, a pokušaji suicida za 280 posto.

U cijeloj zemlji imamo samo 56 dječjih psihijatara, no trebali bismo ih imate barem duplo više.

"Ali ono što je sigurno bilo je da su bili zgranuti, u nekim situacijama čak manje iznenađeni tom situacijom nego mi odrasli. Tragično je čuti da im je nasilje nešto što je normalno, ali su njime zaista bombardirani od različitih izvora", objasnila je Snježana Kovač koji je školski psiholog. Rekla nam je da se u školi u kojoj radi nakon masovnog ubojstva u Beogradu razgovaralo s djecom, no da ističe da se ipak radi o premalo razgovora.

Krizna intervencija koja je pokrenuta u jednoj zagrebačkoj školi znači da se sa svima koji su bili izloženi toj situaciji mora obaviti razgovor, čuti njihove emocije kako bi se stanje stabiliziralo.

Ministarstvo unutarnjih poslova o incidentu u školi nije se oglasilo.

Upravo se čita

Image
SADA I TO ZNAMO

Marija Šarapova ispričala dosad nepoznatu priču: 'Đoković me vodio na večeru...'

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ

Jesu li izmjene ZKP-a pokušaj ušutkavanja medija? 'Cilj je da se zaštite političari, neće proći, evo i zašto'

Više s weba