transformacija pred kamerama

Grabar-Kitarović se stesala, a Milanović o političkoj karijeri kaže: 'Previše se sjedi, pije...'

26.1.2023. u 21:06/ Maja Oštro Flis

Kako godine prolaze, pred kamerama se mijenjaju i političari. Neki promjene podnose dobro, drugi baš i ne. Posebna kategorija su oni koji izgledaju bolje nakon što odu iz politike. Prisjetili smo se kako su se s godinama mijenjali i njihovi izgledi

Prvo je bio na čelu SDP-a, a zatim u premijerskoj fotelji, sada je predsjednik Republike. Zoran Milanović, priznaje kako ga je posao političara u potpunosti promijenio.

"Loše sam. Prije sam mogao ići trčati na Sljeme, voziti bicikl, ići na Biokovo nakon cijele noći posla. Sve to dok sam bio premijer. Puno se sjedi, previše se pije. Nezdravo se živi i to su činjenice, ne želim više živjeti kao kad sam imao 45 godina", rekao je Milanović.

Image
stand up točka

Izvolite! Best of Zoran Milanović: Od virdžinijskog oposuma preko kvislinga do ukiseljenog voća i povrća

Image
stand up točka

Izvolite! Best of Zoran Milanović: Od virdžinijskog oposuma preko kvislinga do ukiseljenog voća i povrća

Puno više radnog staža od Milanovića ima veteran hrvatske politike Vladimir Šeks. Jedan je od tvoraca Ustava, ali i HDZ-a.

Nije tu stao - i u Hrvatskom saboru bio je doslovno sve: predsjednik, potpredsjednik i zastupnik. I uvijek se znao dobro našaliti.

Politička konkurencija, po radnom stažu, mu je Furio Radin, najdugovječniji saborski zastupnik. Tamo je od 1992. godine.

"Tajna moje dugovječnosti je što mi nitko nikad nije naređivao. Meni osobno su se promijenile godin,e tada sam ih imao 42, a sad ih imam 30 više", kazao je Radin.

Nisu jedini - sva sila poznatih lica pred kamerama je prošla brojne transformacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od njih i dalje plove istim, ili barem sličnim političkim vodama.

"Svi se mi mijenjamo, pa tako i oni. Njihov posao zna biti težak, stresan, zato se najčešće udebljaju, posjede, kod nekih je to vidljivo više kod nekih manje", objasnio je Petar Tanta, komunikacijski stručnjak.

Od europarlamentarca do premijera i Andrej Plenković je često znao priznati kako uz posao političara ide neuredan način života, manjak rekreacije i povišena količina stresa.

Kolinda Grabar Kitarović pravu transformaciju je doživjela kada je njezina politička karijera završila. Potpuno je drukčije izgledala kad je prve političke korake tek napravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
kaos u dubravi

U kafiću se posvađao sa Srbinom (36) , ispalio nekoliko metaka pa mu pucao u nogu

A sada, dok volontira u Olimpijskom odboru, predah od političkih peripetija, dobro joj stoji.

Imamo paradoks, dok su na vlasti, cijeli njihov fizički izgled ide nagore, iako se trude to zamaskirati i onda imate slučaj Kolinde Grabar Kitarović, koja izgleda sada bolje, stesala se i općenito izgleda bolje nego kad je bila predsjednica, otišao je stres s Pantovčaka", pojasnio je Tanta.

Neki više, neki manje, ali mnogi politički akteri su se itekako promijenili. Samo, njihove tranformacije, za razliku od naših - nisu prošle nezapaženo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OTVORENJE U SVIBNJU

Pula dobiva novu veliku povijesno-turističku atrakciju! 'Održavat će se koncerti, baleti, opere...'

Više s weba