OGLAS

UŽAS KOD KARLOVCA

Građani zabrinuti: Strahuju da bi zlostavljani konj mogao vratiti u štalu strave - svom zlostavljaču

15.9.2023. u 20:10/ Ružica Đukić

Ne smiruju se reakcije nakon mučnog slučaja zlostavljanja konja u okolici Karlovca. Iako su uhićena dva počinitelja ostaje pitanje: Hoće li konj ponovno biti vraćen vlasniku-zlostavljaču?


Čini se da je zabrinutost dijela javnosti hoće li se zlostavljani konj vratiti zlostavljaču – opravdana. Iako je zlostavljaču i supočinitelju određen istražni pritvor, postoji mogućnost da se konj naposljetku, nakon presude, vrati u štalu strave. Potvrdili su to i iz udruge Prijatelji životinja:

'Nemamo dobar sustav u kojem se mogu trenutno, trajno oduzeti životinje od zlostavljača jer to su živa bića koja ne mogu negdje na skladištu čekati da sud evo godinama vidi što će sa životinjom nego one moraju odmah naći smještaj, trajno', kaže Luka Oman.


Ne samo da konj može biti vraćen nego zlostavljač nema prepreke da nabavi još konja i drugih životinja i isto ponovno učini pa čak ni na dobije državne poticaje.

Image
SRAM IH BILO

FOTO Ovo su muškarci koji su tukli konja pa zlostavljanje prenosili uživo na Facebooku

Image
SRAM IH BILO

FOTO Ovo su muškarci koji su tukli konja pa zlostavljanje prenosili uživo na Facebooku

"Mora postojati mogućnost da se u potpunosti takvoj osobi zabrani držanje bilo kakve druge životinje" rekao je za RTL Danas predsjednik udruge.

Čak 11 konja slične sudbine, poput ovog iz Karlovca, svoj mir i trajni dom našlo je u utočištu bivšeg poznatog stiliste, a sada aktiviste za zaštitu životinja, Viktora Drage. U nekom sličnom okruženju zlostavljani bi konj, kaže Drago, brzo vratio povjerenje u ljude:

"Životinje nisu zlopamtila. Često sa slučajevima pasa koje mi spasimo iz groznih uvjeta i borbi i slično onda ljudi kažu: jel' vas nije strah, oni će biti sad frustrirani. Ustvari suprotno- životinje se, ustvari, puno lakše rješavaju tih traumi ako osjete ljubav i da vam je stalo"

A građani žele znati i vidjeti da je i državi stalo.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAMO SOCIJALNIM SLUČAJEVIMA

U Splitu božićnica odabranim umirovljenicima: 'Ovim je Puljak pokazao da je najgori gradonačelnik u povijesti'


Više s weba