Play logo
UŽAS KOD KARLOVCA

Građani zabrinuti: Strahuju da bi zlostavljani konj mogao vratiti u štalu strave - svom zlostavljaču

thumbnail
15.9.2023. u 20:10/ Ružica Đukić

Ne smiruju se reakcije nakon mučnog slučaja zlostavljanja konja u okolici Karlovca. Iako su uhićena dva počinitelja ostaje pitanje: Hoće li konj ponovno biti vraćen vlasniku-zlostavljaču?

Play logo

Čini se da je zabrinutost dijela javnosti hoće li se zlostavljani konj vratiti zlostavljaču – opravdana. Iako je zlostavljaču i supočinitelju određen istražni pritvor, postoji mogućnost da se konj naposljetku, nakon presude, vrati u štalu strave. Potvrdili su to i iz udruge Prijatelji životinja:

'Nemamo dobar sustav u kojem se mogu trenutno, trajno oduzeti životinje od zlostavljača jer to su živa bića koja ne mogu negdje na skladištu čekati da sud evo godinama vidi što će sa životinjom nego one moraju odmah naći smještaj, trajno', kaže Luka Oman.

Play logo

Ne samo da konj može biti vraćen nego zlostavljač nema prepreke da nabavi još konja i drugih životinja i isto ponovno učini pa čak ni na dobije državne poticaje.

Image
SRAM IH BILO

FOTO Ovo su muškarci koji su tukli konja pa zlostavljanje prenosili uživo na Facebooku

Image
SRAM IH BILO

FOTO Ovo su muškarci koji su tukli konja pa zlostavljanje prenosili uživo na Facebooku

"Mora postojati mogućnost da se u potpunosti takvoj osobi zabrani držanje bilo kakve druge životinje" rekao je za RTL Danas predsjednik udruge.

Čak 11 konja slične sudbine, poput ovog iz Karlovca, svoj mir i trajni dom našlo je u utočištu bivšeg poznatog stiliste, a sada aktiviste za zaštitu životinja, Viktora Drage. U nekom sličnom okruženju zlostavljani bi konj, kaže Drago, brzo vratio povjerenje u ljude:

Play logo

"Životinje nisu zlopamtila. Često sa slučajevima pasa koje mi spasimo iz groznih uvjeta i borbi i slično onda ljudi kažu: jel' vas nije strah, oni će biti sad frustrirani. Ustvari suprotno- životinje se, ustvari, puno lakše rješavaju tih traumi ako osjete ljubav i da vam je stalo"

A građani žele znati i vidjeti da je i državi stalo.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kad se male ruke slože

Prekrasna priča iz Ramljana. Građani potpuno sami obnovili izvor: 'Davalo se po 100, 500 i tisuću eura'

Play logo

Više s weba