Mandić za Danas

Karlovčani bi struju mogli dobiti večeras ili pak kroz jutro. Nakon snijega prijete im i poplave

23.1.2023. u 17:01/ RTL Danas

Ističe i kako je tijekom noći pao težak snijeg, a priznaje i da je reakcija vlasti možda mogla biti i bolja odnosno brža

Nevrijeme je tijekom dana donijelo probleme u Karlovac, prema neslužbenim informacijama oko dvije do 3.000 kućanstava na području Karlivake županije još uvijek je bez struje. Probleme naime stvara težak snijeg koji lomi grane koje potom padaju na vodove te ih ruše.

Jelena Pajić razgovarala je o svemu s gradonačelnikom Karlovca, Damirom Mandićem u RTL-u Danas u 16:30 sati.

Kaže kako očekuje da će tijekom večeri, ako ne onda najkasnije sutra ujutro svi građani dobiti struju. Najviše je problema, dodaje, prema Slunju.

Ističe i kako je tijekom noći pao težak snijeg, a priznaje i da je reakcija vlasti možda mogla biti i bolja odnosno brža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom jutra smo imali dosta problema, građani su opravdano nezadovoljni, ali sada više nema tu problema. Ipak, snijeg se topi, danas popodne će se sastati stožer zbog povećanja vodostaja rijeka. Očekujemo rast vodostaja, u kontaktu smo s Hrvatkim vodama", zaključuje.

Inače, iz HEP-a su nam rekli i sljedeće: "Trenutno je na području Karlovačke županije bez električne energije približno 1500 kućanstava, a do kraja dana očekujemo da će se broj smanjiti na manje od 500. U Ličko-senjskoj županiji, odnosno na području u nadležnosti HEP-ODS Elektrolike Gospić, zbog orkanske bure je došlo do više prekida u opskrbi električnom energijom. Trenutačno je bez napajanja električnom energijom oko 40 kupaca i to na području podvelebitskog primorja odnosno grada Senja. Povremeno stižu nove prijave pojedinačnih korisnika mreže o prekidima u isporuci električne energije.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

U tijeku je nastavak pregleda elektroenergetskih objekata kako bi se locirali eventualni kvarovi. U naselje Velika Stinica je u tijeku doprema agregata preko kojeg bi se osigurala isporuka električne energije za 25 korisnika mreže".

Više s weba

Pročitajte još

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Više s weba