OGLAS

MJEŠTANI PRESTRAVLJENI

Kombi s migrantima probio rampu na Ravnoj Gori, filmska potjera policije. Čuli su se i pucnjevi?

20.11.2023. u 19:34/ I.I. Rožić/I. Balen

Problem krijumčarenja sve je veći, policija uhitila 1103 krijumčara ove godine, lani ih je bilo 672. Stanovnici govore: 'Više ne znam tko je Nepalac, tko migrant. Treba više kontrole i po šumama'


Kasno sinoć došlo je do pravog opsadnog stanja na autocesti, gdje je policija jurila za kombijem mađarskih registracija, prevozeći sedam migranata. Unatoč policijskom upozorenju, krijumčar nije želio stati te je čak probio rampu na Ravnoj Gori.

Tatiana Filipović iz Policijske uprave Primorsko-goranske dala je detalje o drami, izjavivši: "Došavši do naplatne postaje autoceste, oštetio je rampu i nosač, nastavio kretati vozilom. No, ubrzo se zaustavio, pobjegao, a u vozilu je pronađeno 7 stranih državljana."


RTL doznaje od jednog vozača koji se našao u tom trenutku na autocesti kako je iz jednog kombija, u kojem su se također nalazili strani državljani, pucano po autocesti, vjerojatno kako bi se spriječilo zaustavljanje krijumčara s migrantima, no policija to ne potvrđuje.

Mještani koji žive na ovom području često viđaju migrante. "Ovdje znaju tako proći, ali čujte, tu idu najviše po noći. A danas se sve izmiješalo, pošto rade ljudi izvana sada kod nas, a ne znate tkoo je migrant, a tko Nepalac", rekao nam je jedan mještanin, dok druga mještanka kaže: "Iako za mene, ja sam stara, ali za djecu, moje unuke, to je... Mislim da bi trebalo biti više kontrole i po šumi. Vidimo da policija dolazi i odlazi i s civilnim automa i službenima, ne znam, ima svašta."

Image
O ILEGALNIM MIGRACIJAMA

Za desnu oporbu Hrvatska granica je 'propusna kao švicarski sir', a za ljevicu migranti nisu prijetnja

Image
O ILEGALNIM MIGRACIJAMA

Za desnu oporbu Hrvatska granica je 'propusna kao švicarski sir', a za ljevicu migranti nisu prijetnja

U prvih 10 mjeseci ove godine hrvatska policija uhitila je 1103 krijumčara, što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodnu godinu kada ih je bilo 672. Posljednji incident dogodio se na području Karlovačke županije - na granici s BiH, kada je prema specijalnoj policiji pucano iz vatrenog oružja, nakon što su policajci odvratili skupinu migranata. Ministar Božinović poručuje: "Migracije i pojačani ili povećani broj pokušaja ilegalnog ulaska u Hrvatsku bi sigurno bio manji kad bi s druge strane granice postojala neka aktivnija djelatnost policije."

Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija trenutačno su najopterećenije kada je u pitanju krijumčarenje migranata. Samo u Sisačko-moslavačkoj ovog vikenda spriječeno je šest slučajeva krijumčarenja. A noćas na području Vrbovskog - uhićeno je šestero stranih državljana, četvero iz Moldavije i dvoje iz Mongolije.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
'PONOSAN SAM NA NJU'

Aco Pejović iz Arene: 'Ovo je ozbiljna priča'. Neslužbeno: Prijovićki ovih dana gošće Lepa Brena i Rozga


Više s weba