Play logo
inovatorica od 12 godina

Mala Međimurka proizvela vlastiti parfem: 'Trajalo je godinu dana. Htjela sam kreirati lagani miris za sve uz...

thumbnail
28.5.2023. u 7:30/ Nikolina Matošević

Mia je učenica šestog razreda. Iz Čakovca je, ima 12 godina, a već je proizvela vlastiti parfem. Pomogao joj je otac koji je je u Guinnessevoj knjizi rekorda za najveću bočicu parfema. Saznali smo kako je mlada međimurka postane uspješna inovatorica, koji su joj izazovi te što planira u budućnosti

Play logo

Iza vrata malene garaže u kući učenice Mije Levačić (12) iz Čakovca nastaje prava mirisna čarolija. I to u njenoj režiji . Još prije tri godine odlučila je da želi napraviti vlastiti parfem, a iako je riječ o ozbiljnom pothvatu način na koji je došla do same ideje ipak odaje njezine godine.

"Pošto sam vidjela poznate Youtubere, TikTokere i to i ja sam dobila ideju zašto ja ne bih imala svoj, ali nisam imala taj novac pa sam odlučila šparati i šparati i kako su godine prolazile tako sam skupila dovoljno novca i krenula sam u proizvodnju parfema", kazala nam je Mia.

Play logo

Cijeli proces od ideje do realizacije trajao je gotovo godinu dana. Htjela je kreirati lagani miris za sve uzraste, a najviše problema zadala joj je sama izrada te mirisne tekućine.

"Najzahtjevnije je stavljati alkohol i smjesu parfema jer se treba mjeriti da ne bi bilo previše ili premalo - to je najstresnije. Ali nakon nekog vremena krenuli smo filtrirati parfem i puniti ga u bočice", podijelila je s nama 12-godišnja učenica.

Image
skočio s drugog kata

Rekonstruirali smo bijeg iz KBC Rebro. Kako je policiji pobjegao kradljivac parfema i trenirki?

Image
skočio s drugog kata

Rekonstruirali smo bijeg iz KBC Rebro. Kako je policiji pobjegao kradljivac parfema i trenirki?

Ipak u cijelu avanturu nije se upustila potpuno sama jer njezin je otac iskusni parfumer koji je i sam ljubav prema parfemima naslijedio od majke. Osim što godinama proizvodi luksuzne mirise, 2020. postao je i vlasnikom Guinnessovog rekorda za najveću bočicu parfema na svijetu. Sada je sretan što svoje znanje ima kome prenijeti.

Play logo

"Mia od samog početka do kraja uči cjelokupni proces kreiranja parfema od punjenja, kreacija do odabira kutija, bočica, imena, esencija tako da sam izuzetno ponosan na nju što će nadam se nastaviti moj posao", kazao nam je njezin otac Dejan Levačić koji je također kreator Parfema.

Ako to učini bit će jedna od rijetkih - jer radi se o pozivu za koji se u Hrvatskoj odlučuje mali broj ljudi.

Play logo

"Imate velike troškove, puno odricanja, puno vremena izuzetno male serije. Zaista nam je Europa veliko tržište dok Hrvatska jako mali postotak", dodao je Levačić.

Play logo

Iako prepreke postoje, oboje kažu. ljubav je ono što ih pokreće. Međutim za uspjeh je potrebno i stalno usavršavanje pa ako se odluči postati profesionalkom, Miju čeka i stručno obrazovanje.

Volje joj svakako ne manjka, a da nastavi istim tempom tjerat će ju san da svoje mirisne radove jednog dana izloži i na najvećim svjetskim natjecanjima parfumera.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBE SLIKU SVOJU

Nije samo francuska političarka ispeglala svoju sliku. Anka Mrak Taritaš priznaje: 'Jesam i pogriješili smo...'

Play logo

Više s weba