OGLAS

POTRAGA ZA LOUISOM

Marta i Jose već mjesec dana traže svog psa na Biokovu. Dežuraju i noću: 'Boji se svega, ali vjerujem da je živ'

26.9.2023. u 10:17/ Dragana Eterović

Uokolo ostavljaju hranu, postavili su desetak kamera, a ne pomaže ni nagrada od 3000 eura. Iscrpljeni su, a u pomoć je došla obitelj. Nadaju se pomoći potražnih pasa iz Njemačke. Teško im je napustiti Hrvatsku bez ljubimca iako je godišnji odmor davno završio


Došli su na ljetovanje sa psom i bez njega se ne žele vratiti. Prije mjesec dana Talijanka i Njemac iz Češke su stigli na odmoru na makarsku rivijeru gdje su izgubili psa. Od svog Louisa, kojem se od tada gubi svaki trag, vlasnici ne odustaju. Poručuju da se kući ne vraćaju bez njega, a onome tko ga pronađe nude novčanu nagradu.

Marta i Jose svaki dan provode na Biokovu tražeći svoga Louisa.


Već drugi dan kad su stigli u vilu na obroncima Biokova, osmogodišnji ridžbek preplašen zvukom pobjegao je u šumu. Od tada traje njihova potraga.

Image
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Apsolutna zastara za silovatelja pasa. Prijatelji životinja: Obavijestili smo belgijsku javnost tko živi među njima

Image
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Apsolutna zastara za silovatelja pasa. Prijatelji životinja: Obavijestili smo belgijsku javnost tko živi među njima

"Pokušali smo s juhom, letcima, hranom, kamerom. Imamo i noćne smjene. Mnogo puta smo spavali na otvorenome kako bismo čuli šulja li se kakva životinja, jer se životinje kreću noću", kaže Marta Bloch iz Češke.

"Louis je pas koji se boji svega. Boji se kiše, vjetra, buke, ali vjerujem da je snažna životinja i da bi mogao biti živ. Vjerujem u njega i samo ga želim opet vidjeti", dodaje partner Jose Varuso.

Obišli su gotovo cijelo Biokovo pješke, biciklima i vozilom. No, Louisu ni traga. Uokolo ostavljaju hranu, postavili su desetak kamera, a ne pomaže ni nagrada od 3000 eura. Obratili su se za pomoć svima od policije do HGSS-a, a odazvala se samo udruga iz Makarske.

"Vidimo da su psi pronađeni i nakon dva mjeseca i da su bili zapravo jako blizu mjestu nestanka, tako da nekako imamo nade, najviše radi njih", kaže predsjednica Udruge šapama od srca Makarska, Leticija Babić.


Marta i Jose su iscrpljeni, a u pomoć je došla obitelj. Nisu uspjeli naći nikoga da pretraži područje termalnim dronom, a sada se nadaju pomoći potražnih pasa iz Njemačke.

"Dobro treniran pas koji može prepoznati i stare tragove jer sad je već prošlo mjesec dana, ali vjerujem da bi psi pomogli. Mislim da bi i termalni dron pomogao", kaže Jose Caruso.

Teško im je napustiti Hrvatsku bez ljubimca iako je godišnji odmor davno završio.

"On je za nas član obitelji. Udaljeni smo od kuće tisuću kilometara i vrlo je teško ne znati što se dogodilo, a otići kući", ističe Marta Bloch.


Upravo se čita

Image
KLJUČNO GOSTOVANJE

Jakirović najavio Astanu: 'Moramo se pojačati na deficitarnim pozicijama'

Bez Louisa ne žele nikamo.

"Da odemo tisuću kilometra daleko i napustimo područje na kojem je on, to je nešto što ne mogu zamisliti", komentira Jose.

Zadnja nada su im ljudi koji ga u šetnji Biokovom mogu ugledati i javiti se njima ili udruzi iz Makarske. Oni tamo ostaju do daljnjega, a malo je toga što nisu pokušali da pronađu voljenog Louisa.

Ako imate ikakve informacije možete javiti na brojeve:


+491 76 2215 8199

+420 77 681 6823

i Udruga šapama od srca: 091 588 9376

POGLEDAJTE VIDEO: Roditelji dječaka otkrili stravične detalje napada psa: 'Cijela usna, sve je na licu bilo otvoreno...'


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTRES NA TRŽIŠTU

Prerasta li ovo u slučaj? Treći put našli neretvanske mandarine sa zabranjenim pesticidom: 'Ovo je potop za nas'


Više s weba