OGLAS

gradi se prihvatni centar

Načelnik Vojnića o migrantima: 'Kreću se u skupinama po gradu, ne skrivaju se, počele su sitne krađe'

5.9.2023. u 17:25/ RTL Danas

Čelnici lokalnih zajednica sastali su se s ministrom Božinovićem koji je dao detalj o novom prihvatnom centru za migrante koji bi se trebao graditi na području Općine Krnjak. Inače, kroz Karlovačku županiju prolazi najveći broj migranata


MUP-ova najava gradnje prihvatnog centra za migrante na području općine Krnjak, nedaleko od Karlovca, uznemirila je stanovnike te i susjedne općine Barilović koji su već nekoliko puta prosvjedovali i pisali peticiju protiv gradnje centra.

Danas je ondje, na poziv karlovačke županice, bio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Kaže da je u ovoj godini broj zahtjeva za azilom povećan 700 posto i da je riječ o problemu s kojim ćemo se još godinama susretati.


Kretanje ilegalnih migranata bi se gradnjom centra trebalo svesti na minimum. Županica karlovačka Martina Furdek-Hajdin (HDZ) o svemu kaže: "Nema slobodnog, nekontroliranog kretanja radi traženja azila. Imamo specifičnu situaciju i to radimo zbog njih."

Naša reporterka Kristina Čirjak uživo je razgovarala s načelnikom Općine Vojnić Nebojšom Andrićem koji je bio na sastanku ministra unutarnjih poslova Davora Božinović s lokalnim čelnicima.

Zadovoljan je sastankom i kaže da su napokon dobili odgovore na pitanja koje su ih mučila.

Image
ograđuju se od sadržaja

'Migranti odreknite se svog Boga' propovijedao je svećenik iz BiH: Reagirala je Vrhbosanska nadbiskupija

Image
ograđuju se od sadržaja

'Migranti odreknite se svog Boga' propovijedao je svećenik iz BiH: Reagirala je Vrhbosanska nadbiskupija

"Djelomično sam se umirio jer smo dobili odgovore pitanja koja su izazvala nervozu nama među lokalnim čelnicima, a među građanima se posljednje vrijeme širila i panika jer je broj migranata velik, dešavaju se stvari koje se nisu ranije dešavale, pritisak je veliki", rekao je Andrić.

"Stanje je u našoj općini nezapamćeno, mi s time živimo već 7-8 godina. Nismo se uzbunjivali dok su to bile manje skupine žena i djece, ali u posljednje vrijeme to izgledao kao da je organizirano - to su uglavnom muškarci od 18 do 30 dobi i na svakih 30 migranata je jedna žena s jednim ili dvoje djece. Kreću se u skupinama po gradu, ne skrivaju se, počele su sitne krađe i dešavaju se problemi. Prije dvije ili tri godine na području Vojnića spaljeno je sedam kuća, ali nema dokaza da su to bili migranti, sve je to nepoznati počinitelji", rekao je načelnik.


Inače, prema podacima Fortnexa lani je u zemlje EU ušlo više od 150.000 migranata, a pretpostavlja se da je svaki treći ušao u Hrvatsku.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
OTVORENA ISTRAGA

Gdje su ti premijerovi radari? Žalac i nova afera: Častilo se po restoranima na račun Ministarstva i fondova?


Više s weba