TRAŽE NJEGOVU SMJENU

Nakon našeg priloga, stižu nove primjedbe na šefa varaždinske Hitne. On tvrdi: Optužbe nisu istinite

15.3.2023. u 20:17/ Marina Brcković

Ravnatelja su sindikati već prethodno prijavili zbog odluke da se medicinske sestre i tehničari voze u stražnjem djelu sanitetskog vozila i kad u njemu nisu pacijenti. Od toga je naposljetku ipak odustao. Za ministra Beroša novi problemi u varaždinskoj hitnoj nisu njegovi

Uzbuna u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ne zbog pacijenata, nego ravnatelja. Djelatnici traže da se hitno smijeni. Ladislav Juhas, povjerenik Sindikata Zajedno u Varaždinskoj županiji, nezadovoljan je ravnateljevim radom.

"Primorani smo tražiti njegovu smjenu jer nismo zadovoljni njegovim radom. Osjećamo se diskriminirani i mobing se vrši nad nama", rekao je.

Sve je kulminiralo prošle godine kada im je ravnatelj, tvrdi, na silu promijenio ugovor o radu i zaprijetio.

"Tu ih ima nekolicina koji su bili sa mnom da će nas ako izađemo i ne potpišemo - da zna što će napraviti s nama, meni je prvenstveno rekao da me pokupio s ceste", dodao je Juhas.

Neugodna iskustva imaju i liječnici.

Image
mladen smoljanec

Sindikat traži razrješenje šefa varaždinske Hitne zbog mobbinga i nezakonitih radnji: 'Oštetio radnike za 250.000 eura'

Image
mladen smoljanec

Sindikat traži razrješenje šefa varaždinske Hitne zbog mobbinga i nezakonitih radnji: 'Oštetio radnike za 250.000 eura'

Anđela Simić liječnica je Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

"Svatko tko se usudi nešto reći biva preseljen u dalju ispostavu od svog mjesta rada, stavljaju mu se sati koji su manje plaćeni i pokušava se onda tog radnika izolirati", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvani se ravnatelj Zavoda, Mladen Smoljanec, s druge strane brani. Tvrdi da navedene optužbe nisu istinite.

"Odgovorno tvrdim da Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nikad, ni u jednom trenutku nije povrijedio niti jedno prava sindikata niti zaposlenih", izjavio je.

No, djelatnici hitne tvrde da je upravo zbog ravnateljevih postupaka već otišlo 20-ak njihovih kolega.

Simić je pojasnila da je od početka mandata ravnatelja Smoljaneca Zavod napustilo pet liječnika među kojima su bile dvije specijalistice hitne medicinske pomoći te da ih je napustilo devet medicinskih sestara i tehničara kao i sedam vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
DRAMA NA AERODROMU

FOTO Pao mali sportski avion u Zračnoj luci Pula: Ima poginulih! Otkazani su svi letovi

Optužuju ga i da im nije isplatio COVID dodatak, čime ih je, tvrde, Oštetio za više od 250 tisuća eura, a prijavu predaju idući tjedan.

Ravnatelj je na pitanje o isplati nejasno odgovorio da će se o tome odlučiti nadležna tijela i dodao kako oni smatraju da su svoju obavezu izvršili do kraja.

Ravnatelja su sindikati već prethodno prijavili zbog odluke da se medicinske sestre i tehničari voze u stražnjem djelu sanitetskog vozila i kad u njemu nisu pacijenti. Od toga je naposljetku ipak odustao. Za ministra Beroša novi problemi u varaždinskoj hitnoj nisu njegovi.

"Ustanovili smo da se većina stvari odnosi na postupanja drugih državnih institucija i njima smo uputili taj dopis na evaluaciju i postupanje", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi sindikata ravnatelja su sutra pozvali na sastanak, no neovisno o ishodu, od njegove smjene, poručuju, ne odustaju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
stvorila je umjetna inteligencija

Joe Biden pastir na farmi, Trump baca smeće: Koliko je teško napraviti lažnu fotografiju i kako njome manipulirat?

Više s weba