OGLAS

LJUBE SLIKU SVOJU

Nije samo francuska političarka ispeglala svoju sliku. Anka Mrak Taritaš priznaje: 'Jesam i pogriješili smo...'

20.9.2023. u 7:30/ Maja Oštro Flis

Photoshopu, raznim alatima uljepšavanja, nisu mogli reći ne brojni političari. Bilo je tu mnogih, od Vesne Pusić, preko Radimira Čačića, pa do Vesne Škare Ožbolt, ali i najpopularnije bivše političarke u virtualnom svijetu Kolinde Grabar-Kitarović


Francuska političarka Juliette de Causans, kandidatkinja na nadolazećim izborima za Senat Republike Francuske, našla se na udaru kritika jer je značajno doradila fotografiju sebe koju je stavila na svoje promotivne plakate. I nije se ni potrudila to negirati, ponosno je istaknula kako je posegnula za digitalnim alatima kako bi stranci priskrbila veću potporu.

"Imamo jednu narodnu poslovicu koja govori što je slano nije ni mački drago, ako je previše to je kontraproduktivno", komentira francuski slučaj Arsen Bauk.


"Stara rimska poslovica vrijedi i ovdje: Treba imati mjeru u svemu", zaključila je Dalija Orešković.

Osim onih s malom školicom poslovica, neki su i iskreno priznali kako su u kampanji posegnuli za čarima Photoshopa. Jedna od njih je i Anka Mrak Taritaš.

Image
još je popularniji

Trumpova kampanja prikupila 7,1 milijuna dolara nakon objave zatvorske fotografije

Image
još je popularniji

Trumpova kampanja prikupila 7,1 milijuna dolara nakon objave zatvorske fotografije

"Odlučili smo se za photoshop i pogriješili smo... Trebali smo pričekati", kazala je Anka Mrak Taritaš o svojem "popravljanju" te da joj je žao što ga je koristila.

Photoshopu, raznim alatima uljepšavanja, nisu mogli reći ne ni drugi političari. Bilo je tu mnogih, od Vesne Pusić, preko Radimira Čačića, pa do Vesne Škare Ožbolt, ali i najpopularnije bivše političarke u virtualnom svijetu Kolinde Grabar-Kitarović, iako ona nikad nije priznala da svoje fotografije uljepšava.

"Prije si trebao imati stručnjaka za fotošop, a danas je to doslovno u par klikova. To svi sad rade, možda netko to radi iz znatiželje, zanima ih kako bi izgledali drugačije. Možda bi ja napravio fotografiju s dugom plavom kosom", objasnio je Željko Riha, stručnjak za društvene mreže.


"Na kraju dana političari su osobe koje moraju zastupati određene stavove i koji trebaju voditi državu, nekako je sekundarno kako izgledaju u tom poslu", poručuje.

Na eventualne popravke na propagandnim plakatima mnogi nisu ostali imuni.

"Bio sam jednom na plakatu na izborima za župana splitsko dalmatinske županije i nisam tada primijetio da su me retuširali. Ali što sad ako ispadne da je netko na tom plakatu korigirao to je napravio bez mog znanja i bez da me pitao, možda bi mu i odobrio", tvrdi Bauk.

"Izgledate nešto bolje nego što izgledate u stvarnosti, ali ovakvim poput mene ni retuširanje ne može pomoći. A dobro. Onda ne kažete maknite mi ovo ono? Ma ne. Nisam se u to petljao", stav je Nikole Grmoje.


Upravo se čita

Image
PRIPREMITE SE

Alcaraz najavio 2024., pa uputio upozorenje Đokoviću: 'On to želi, ali ja ga želim zaustaviti'

Uvijek ima onih koji odlučno poručuju kako neće photoshop u svoju butigu.

Ja vam se s tim uopće ne bavim, ja čak ni ne idem u frizera, što ljudi mogu vidjeti, mislim da čovjek mora samo pristojno izgledat. Nisam se s tim bavila niti bi dozvolila da se netko tako igra sa mnom, niti se naprimjer ni profesionalno šminkam, tvrdi ministrica kulture i medija.

Obrada fotografija je dostupna svima, prisutna svugdje i odavno je pokucala i na brojna politička vrata.

POGLEDAJTE VIDEO: SDP-ova političko propagandno psihijatrijska kampanja: Grbin u filmu "Za šaku štrikova"


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTRES NA TRŽIŠTU

Prerasta li ovo u slučaj? Treći put našli neretvanske mandarine sa zabranjenim pesticidom: 'Ovo je potop za nas'


Više s weba