Parkiraju svi

Nova pulska bolnica ima veliki parking, ali liječnici i pacijenti muku muče! U centru je grada i besplatan pa...

17.3.2023. u 8:00/ Petra Fabian Kapov

Nova pulska opća bolnica ima veliki parking i još – veći problem! U samom je centru grada i besplatan je - pa pacijenti i liječnici često ostaju bez svog mjesta. Bolnica ima rješenje

Podne. Parking je prepun.

"Tko stigne, tko nađe, dakle zvuči ovako dosta realno što govorim ali to je činjenica nažalost jer nemamo kontrolu ulaska nismo stavili rampu nije bila planirana onda parkira onaj tko nađe parkirno mjesto", govori ravnateljica OB Pula Irena Hrstić.

A to znači i da parkiraju stanari susjednih zgrada, Marica koja ide na tržnicu i nastavnik obližnjih škola. Zaposlenici tvrtki u blizini i oni koji iz bilo kojeg razloga odlaze u centar grada. Zašto? Blizu je i besplatno.

"Netko dolazi van grada i ako nije u mogućnosti naći adekvatno parkirno mjesto onda je malo nezgodno konkretno moja mama je polupokretna i imam baš veliki problem s parkiranjem", govori Olja iz Fažane.

Image
po pravilima

Pogledajte kako izgleda besplatni parking za djelatnike Čistoće i MUP-a. Postoji jedan uvjet

Image
po pravilima

Pogledajte kako izgleda besplatni parking za djelatnike Čistoće i MUP-a. Postoji jedan uvjet

Situacija je takva da nema parkirnih mjesta trenutačno i na zelenim površinama kao što se može vidjeti su mnogi parkirani, kružimo već nekih desetak, 15 minuta. Najteža je ovo situacija zapravo za djelatnike OB Pula, liječnike i medicinske sestre, ali i pacijente koji dođu na pregled i pokušavaju pronaći parking

I propisno i nepropisno, kako tko gdje stigne.

"Evo sam parkirao ovdje to nije parkiralište pravo to je izvanredno", kazao je Marin iz Poreča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja idem samo u bolnicu tu parkiram tu ad idem u grad stanem na neko drugo mjesto tu sigurno ne stajem", govori Antonija iz Pule.
Djelatnici bolnice muku muče svaki dan.

"Ljudi koji žive blizu bolnice isto se parkiraju tako da mi od OB Pula nemamo parking sad sam došla u 13:10 do sad sam kružila. A sada je skoro dva", kazala je pomoćna kuharica u OB Pula Marilena.

Prema prvim ponudama sustav naplate koju bolnica namjerava uvesti stajat će sto tisuća eura. Bez odlaganja, moraju ga napraviti – jučer! Prije turističke sezone obavezno.

"Oni bi parkirali, uzeli bi parkirnu karticu onda bi tu parkirnu karticu po završetku usluge u OB Pula jer je različito dali dolazite na pregled da li dolazite u dnevnu bolnicu ili dijalizu oni bi dobili poništenje te preuzete kartice", kazala je ravnateljica Hrstić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
DRAMA NA AERODROMU

FOTO Pao mali sportski avion u Zračnoj luci Pula: Ima poginulih! Otkazani su svi letovi

Djelatnici će dobiti mjesečno pravo na parking. Još se razmatra hoće li im to biti i naplaćeno.

Više s weba

Pročitajte još

Image
stvorila je umjetna inteligencija

Joe Biden pastir na farmi, Trump baca smeće: Koliko je teško napraviti lažnu fotografiju i kako njome manipulirat?

Više s weba