VIŠESLAV PEŠIĆ

Omiški vatrogasni zapovjednik za Danas: 'Situacija nije bezazlena, večeras očekujemo plavljenje'

22.11.2022. u 19:45/ RTL Danas

RTL-ov reporter Rade Županović u RTL-u Danas razgovarao je sa zapovjednikom omiških vatrogasaca Višeslavom Pešićem

Udare orkanskog juga osjetio je danas u Dalmaciji i Rade Županović koji se za RTL Danas uživo javio iz Omiša. Na svu sreću, izvijestio je, vrijeme se primirilo, a vjetar je oslabio u odnosu na ranije danas.

Razgovarao je sa zapovjednikom omiških vatrogasaca Višeslavom Pešićem.

"Tijekom popodnevnih sati došlo je do naglog plavljenja zapadne i istočne strane grada, odnosno zapadne i istočne strane Cetine. More podbije rijeku i dolazi do plavljenja. Najniži dio je stari dio grada Omiša gdje smo cijeli dan radili na ispumpavanju. Sad je konačno sve riješeno, ali situacija nije bezazlena, jer večeras očekujemo nagli porast vodostaja i plavljenje dijela starog grada", rekao je Pešić.

Meteorolozi kažu da će oko 2 do 3 sata u noći biti najviša razina plimnog vala. Neće samo biti ugrožen Omiš već sve obale koje su na niskim kotama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo spremni za sve intervencije. Imamo i ostale intervencije svakodnevno. Mi smo u pripravnosti, tijekom noći će vatrogasci ostati na terenu, u slučaju podizanja krećemo s pumpama i saniranjem šteta. Jednostavno, tolika je količina vode da i pumpe imaju problem s izbacivanjem vode koja dolazi plavljenjem rijeke, odnosno mora kad podbije pod južnim vremenom. Držimo to u okvirima normale da ne dolazi do kompletnog plavljenja", kazao je vatrogasni zapovjednik Pešić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
političari dubljeg džepa

Rastu plaće političarima! Premijer ne vidi ništa sporno. Evo čiji je novčanik najdeblji

Više s weba