IVICA PERIĆ

Opet zamućen izvor Jadra. Iz 'Vodovoda' poručuju: 'Otvaranje ponuda za pročišćivač dogodine'

23.11.2022. u 21:00/ RTL Danas

Split dugo iščekuje pročišćivač, a tehnički direktor Vodovoda i kanalizacija Split u RTL-u Danas rekao je da je prikupljena dokumentacija i osiguran izvor financiranja

Jučerašnje oborine zamutile su izvor rijeke Jadro, a RTL-ov reporter Rade Županović u RTL-u Danas razgovarao je s Ivicom Perićem, tehničkim direktorom Vodovoda i kanalizacija Split.

"Situacija ide na bolje. Svjedoci smo velikih količina oborina u proteklih nekoliko dana. Nabujalo je s rijeke Jadro. Konstantno praćenje mutnoće. Prethodnu noć smo zaključili da taj parametar prelazi propisane vrijednosti. Prema svim monitorinzima i uzorcima uzetih na terenu, negdje više, negdje manje. Dužnost nam je da je parametar nešto iznad propisane vrijednosti. Svi ostali mikrobiološki parametri su u redu. Vodu je potrebno za piće prokuhati, ali za osjetljive skupine stanovnika"

Split dugo iščekuje pročišćivač vode s kojim bi ovaj problem postao prošlost. Na pitanje kada ga možemo očekivati, Perić odgovara:

"Od same najave, intenzivno se radi, prikupljena je sva dokumentacija, osiguran izvor financiranja i u tijeku smo javne nabave. Planira se otvaranje ponuda početkom iduće godine. Radi se o impozantnom objektu kapaciteta do 2000 litara u sekundi, procijenjene vrijednosti 150 milijuna kuna od čega bi Hrvatske vode financirale 93 milijuna kuna, a Europska banka za obnovu i razvoj ostatak", kazao je Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
političari dubljeg džepa

Rastu plaće političarima! Premijer ne vidi ništa sporno. Evo čiji je novčanik najdeblji

Više s weba