OGLAS

Uhićeni hrvati

Pernar pisao policiji da je jedan od Hrvata transrodan. 'U Zambiji se za to osuđuje i na smrt'

12.2.2023. u 19:59/ Leona Šiljeg

Za dva dana će osmero Hrvata uhićenih u Zambiji ponovno na sud pred novu sutkinju, novi postupak otvoren je navodno zbog prijave iz Hrvatske, a dok čekaju novo ročiste zambijskoj policiji stižu nove poruke. Šalje ih bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, a mogle bi dodatno otežati cijeli slučaj


Osmero Hrvata branilo se sa slobode dva tjedna, a onda su ponovno uhićeni i vraćeni u zatvor.

Stručnjakinja za problematiku trgovanja ljudima i djecom Lovorka Marinović sve je komentirala i rekla: "Ja i dalje smatram da se naša diplomacija trebala daleko više angažirati u ovom slučaju i da je naš ministar vanjskih poslova trebao odavno biti u Zambiji i to riješiti."


Jesu li ponovno u zatvoru zbog dojave iz Hrvatske?

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ne krije da se javio zambijskoj policiji.

"Jedan od njih tvrdi da je usvojio dijete u DR Kongo, iako je transrodan. Koliko ja razumijem, DR Kongo ne dopušta transrodnim osobama posvajanje djece. Budući da je ta osoba transrodna kako je mogla legalno usvojiti dijete u DR Kongu?", pisao je ovo Ivan Pernar zambijskoj policiji.

Na Facebook mu se javljaju građani koji šalju istu poruku, ali i oni koji ga mole da prestane.

"Šalje to s jednom jedinom namjerom, a to je da naše sugrađane, koji su u najgorem slučaju žrtve prijevare, a možda i ništa, da ostavi da trule u zambijskom zatvoru do kraja života. Zato se ja pitam: Kakvi su to ljudi?", smatra saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić.


Image
ČEKA SE ROČIŠTE

Poznato tko je djelatnica imigracije protiv koje je zajedno s Hrvatima u Zambiji dignuta optužnica

Image
ČEKA SE ROČIŠTE

Poznato tko je djelatnica imigracije protiv koje je zajedno s Hrvatima u Zambiji dignuta optužnica

Suprotstavila mu se saborska zastupnica, a on najavio da će sutra protiv nje podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela sprečavanja dokazivanja.

Zbog svega je reagirala i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

Kaže, dodatnu težinu daje što se policiji obraća bivši saborski zastupnik. "Takav čin ima elemente prekršajnog djela uznemiravanja i prema Zakonu o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Ako se dokaže i motiv mržnja prema transrodnim osobama, odnosno elementi kaznenog djela zločina iz mržnje članak 325. Kaznenog zakona... Mi se ikad nismo libili pokretanja prekršajnih ni kaznenih prijava", rekla je pravobraniteljica.

Početkom veljače bili su korak do povratka u Hrvatsku, a onda opet uhićeni. S njima je tada uhićena i viša službenica za imigraciju, ali je u kućnom pritvoru.


Upravo se čita

Image
DANAS PREUZIMA DUŽNOST

Vice Oršulić imenovan za novog predsjednika Uprave HEP- a

"S obzirom na ono što znamo iz Zakonodavstva i Zambije i Konga, ta situacija može biti izuzetno i jako opasna jer je to zabranjeno u njihovom zakonodavstvu i tu se kreću presude i to smrtne kazne", rekla nam je Lovorka Marinović. Za dva dana će ponovno na sud pred novu sutkinju.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAMO SOCIJALNIM SLUČAJEVIMA

U Splitu božićnica odabranim umirovljenicima: 'Ovim je Puljak pokazao da je najgori gradonačelnik u povijesti'


Više s weba