strava u novskoj

Pijan i bez vozačke udario dijete (11) i 18-godišnjaka pa pobjegao. Razgovarali smo s ozlijeđenim mladićem

26.3.2023. u 19:23/ Marina Brcković

Pijan za volanom i bez vozačke dozvole vozač je pijan udario 18-godišnjaka i 11-godišnje dijete i onda pobjegao. Dječak je teže ozlijeđen. Donosimo detalje

Tragovi krvi, ostaci bicikla i tenisica i dalje su na mjestu nesreće. Pijani je vozač naletio na 18-godišnjeg Danijela Osmana i 11-godišnjeg dječaka dok su na nogostupu pokušavali popraviti bicikl.

Ozlijeđeni Osman je rekao: "Odjedanput sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid, nisam vidio ništa, bilo mi je sve mutno i tako sam se po zraku vrtio možda dva, tri puta. Nekako sam pronašao snage da ustanem. Išao sam prema njemu i kad sam ga okrenuo vidio sam da mu je cijela ova strana u krvi i iza."

Njegovi su rođaci naišli u tom trenutku, a Osman je pozvao Hitnu i policiju.

"Iskreno da vam kažem osjećao sam se pogubljeno. Još sam u velikom šoku vjerujte mi, još nisam smiren kako bi trebao biti, stvarno nije laka situacija, stvarno je preteško", kazao je Osman.

Image
KOD NOVSKE

Pijan jurio cestom, udario u dijete pa pobjegao s mjesta nesreće. Maloljetnik ima teške tjelesne ozljede...

Image
KOD NOVSKE

Pijan jurio cestom, udario u dijete pa pobjegao s mjesta nesreće. Maloljetnik ima teške tjelesne ozljede...

Obojica su hitno prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, Josip Kolodziej, ispričao je: "Osamnaestogodišnjak ima ozljede ekstremiteta, kontuzije cijeloga tijela, kontuziju glave, dok je mlađe ozlijeđeni imao teške ozljede glave."

Dječaka su na daljnje liječenje prebacili u Zagreb. Kirurg Klinike za dječje bolesti zagreb, Rok Kralj, rekao je nije bilo potrebno daljnje neurokirurško liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je dječak premješten na odjel. Dobrog je općeg stanja i smatramo da je trenutno izvan životne opasnosti", dodao je Kralj.

Nesreću je skrivio 23-godišnji recidivist koji je, kako je rekla Maja Filipović, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke, bio je pod utjecajem alkohola od 2,3 promila te mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.

Pobjegao je s mjesta nesreće, ali ga je ubrzo pronašao Osmanov rođak i uhitila policija.

Ozlijeđeni Osman je ispričao: "On je išao za njim i taj auto je stao kod jedne trgovine. I on je izašao i moj bratić je njega pitao je l' znaš što si napravio. On je rekao ne znam, nisam ništa napravio, a ovaj mu rekao zgazio si dvoje djece, a ovaj kaže nisam nikoga zgazio. Znači, nije bio ni svjestan toga koliko je imao alkohola u sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
VJERUJE U USPJEH

Rakitić najavio veliko finale i pobjedu Seville: 'Idemo odigrati savršenu utakmicu'

Dvadesetrogodišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prije tekme s Egiptom

Razgovarali smo s Hrvatima koji su rođeni u Švedskoj i otkrili po čemu se razlikujemo

Više s weba