EKSKLUZIVNO

Počela gradnja velikog migrantskog centra kod Karlovca: RTL Danas doznaje kad počinju stizati prvi migranti

thumbnail
18.9.2023. u 19:15/ Katarina Brečić

Pobuna mještana u Karlovačkoj županiji koji ne žele migrantski hotspot nije uspjela. Jutros su počeli radovi u napuštenoj vojarni kroz koju će prolaziti 500 ljudi na dan. Ekipa RTL-a Danas snimila je prve bagere i doznala kada stižu prvi migranti

Bez da su stanovnici i načelnik općine Krnjak znali, počeli su radovi na gradnji migrantskog hotspota u Donjem Dolu u Karlovačkoj županiji. Mještani su prosvjedovali i pisali peticiju. Nadležni ih nisu čuli, a prvi migranti, kako doznajemo, stižu već idući mjesec.
"Čujte, što država naredi, tak će biti. Nitko nas ne sluša, nitko ne ferma ni tri posto", kaže nam Josip Blažević iz Krnjaka.

Njegova sumještanka, Luca Vuk kaže da se boje.
„Mi tamo živimo prema Vojniću. Non stop prolaze cestom. Bojimo se za djecu. Tu je škola.“.

Načelnik općine Krnjak, Perica Matijević, nije znao da će u Dugom Dolu, u kojem se nalazi napuštena stara vojarna, u koju će, prvi migranti stići već u listopadu.

„Nitko nas nije obavijestio. Ostalo je na onom sastanku koji je bio s ministrom Božinovićem da to još nije sigurno. Međutim, evo. I sam u svemu tome zabrinut.“.

Image
DIREKT U SLUNJU

Gdje su nestali migranti s ulica? Profesorica svjedoči: 'Učenica mi kaže da s njih 30 bude sama na stanici'

Image
DIREKT U SLUNJU

Gdje su nestali migranti s ulica? Profesorica svjedoči: 'Učenica mi kaže da s njih 30 bude sama na stanici'

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, u razgovoru za RTL umiruje mještane Krnjaka. Ovo je privremeno rješenje kaže.

„Hrvatska je dosad uspjela kontrolirati migrante. I nije nikad pristala postati hotspot za migrante. Mi u svom načinu upravljanja smo dosad to uspjeli i uspjet ćemo ubuduće.“, zaključuje.

Inače, rast broja ilegalnih migranata u odnosu na prošlu godinu je 160 posto. Da bi se stvorio bolji dojam sigurnosti u Karlovačkoj županiji, država je odlučila obnoviti vojarnu. Kroz nju bi svakoga dana prošlo do 500 migranata.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
SIN ČLANA SKUPŠTINE DINAMA

Šef policije o BBB-ovcu iz aviona: 'Postupamo temljem onoga što nam je u obvezi, a ne onoga što se negdje dogodilo'

Više s weba