MILIĆ I ZAPOŠLJAVANJE

Politolog Baketa za Danas: 'Politički je neodgovorno da čuvar odaje premijerovih vrata šalje poruku'

5.2.2023. u 20:02/ RTL Danas

Upitan je li ovo demotivira mlade govori kako mladi najčešće navode ekonomske razloge kao odlazak, a kao glavni faktor uspjeha vide poznanstvo i veze

Nikola Baketa, politolog gostovao je u RTL-u Danas s Ilijom Radićem.

Osvrćući se na posljednje afere sa SMS porukama govori kako nije pravnik, ali ovo je, tvrdi, politički neodgovorno. "Kada netko s pozicije čuvara odaje premijerovih vrata šalje poruku šefu državne firme to nije informiranje o prijatelju. Ako vas zanima kako se osjeća ili je kako je reagirao poruku šaljete njemu", kaže.

Upitan je li ovo demotivira mlade govori kako mladi najčešće navode ekonomske razloge kao odlazak, a kao glavni faktor uspjeha vide poznanstvo i veze. "Ili će ostati i prihvatiti ovakva pravila igre ili otići tamo gdje to neće raditi", navodi.

"Ovakav način da ministri kažu da ih netko pita se usidrio u kulturi, ili su oni ili prethodnici/suradnici to radili onda se očekuje i da će oni", dodaje potom.

Smatra i da je ovakvih afera bila i među drugim strankama, ali HDZ je na vlasti 30 godina i postoji odgovornost za takav način postupanja, ali vidimo derogiranje institucija o sukobu interesa i to šteti državi, navodi.

Image
AFERA SMS

Povjerenstvo za sukob interesa proučit će poruke glasnogovornika Vlade Marka Milića

Image
AFERA SMS

Povjerenstvo za sukob interesa proučit će poruke glasnogovornika Vlade Marka Milića

"HDZ-u ovo neće dugoročno naštetiti, teško, imali su i veće afere, ali tu je podrška, oko 20-25 posto, ne očekujem veću štetu, moguće da će se premijer riješiti suradnika i krenuti ponovno", kaže.

Što se tiče predsjednika RH navodi kako on ima već duže drugačiju politiku koju je vodio u vrijeme prvog mandata, široko je bacio mrežu, ali s lijevog centra se ne mora bojati da se vraća nazad, ima njihovu podršku, a sada ide i s centra na desno, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kampanja je već počela, preslagivanje snaga će trajati posebice za oporbu dok će HDZ ići samostalno pa vidjeti gdje može stvarati većinu ako bude u poziciji", zaključuje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNA ZA DRUGOM

U samo tjedan dana tri medicinske sestre dale otkaz na pulskoj pedijatriji. Provjerili smo zašto

Više s weba