OGLAS

Kad se male ruke slože

Prekrasna priča iz Ramljana. Građani potpuno sami obnovili izvor: 'Davalo se po 100, 500 i tisuću eura'

21.9.2023. u 7:30/ Dragana Eterović

Dobra strana dana jesu mještani Ramljana. Svima su nam pokazali koliko je važno boriti se za svoja uvjerenja, a zahvaljujući njima obnovljen je izvor vode. Skupljali su donacije, a sve radove odradili su sami


Do izvora Vodice do prije par mjeseci nije se moglo ni pristupiti, a sada hladna voda je svima dostupna. Zaboravljeni izvor mještani Ramljana obnovili su sami. Skupili su novce i krenuli u radove.

Mještanin Mate Škomrlj nam kaže: “U biti nema tko se nije odazvao. A za priloge kuća je davala po 100, 500 i tisuću eura. Da bi se svake subote kad bi završili ti radovi feštalo, ilo, pilo, pekli janjci. Odnosno bili smo tako složni, plemeniti ka nikad u životu.” Mještanin Mate dodaje: “Pa smo doveli i rasvjetu tako da kad dođeš ti ka da si u gradu, tako je lipo i divota.”


Raskrčili su sve, stavili nove ploče, uredili jednu pristupnu cestu, doveli i rasvjetu. Ostatak ekipe koja je radila na obnovi izvora i danas je bila u poslu. Ovaj put su pomagali prijatelju u uređenju kuće.

Image
U 21. STOLJEĆU

Pola sata od centra, Zagrepčani nemaju pitku vodu: 'Ljeti nema vode ni za otuširati, a treba ići na posao'

Image
U 21. STOLJEĆU

Pola sata od centra, Zagrepčani nemaju pitku vodu: 'Ljeti nema vode ni za otuširati, a treba ići na posao'

Frane Baković iz Solina nam kaže: “Ovako smo to pokrenuli i sad se sastajemo. Idemo prijateljski svagdje nešto radimo, pomažemo di god kome šta treba mi idemo volonterski ne naplaćivamo nikome ništa.“

“U nas je uvik bilo ako nećemo sami, neće nitko. Tako kako se kaže ako gazda hoće zapaliti kuću, onda će doći cilo selo se grijat šta će mu gasiti kad je on već odlučio to “, rekao je Mijo Prkić iz Splita.

Kada su radove završili napravili su i veliku feštu kod izvora.

Ante Škomrlj iz Splita rekao je: “Želja mi je da se to ne komercijalizira previše, ali svaki čovjek svaki čovjek dobrododošao, putnik namjernik I čovjek dobre volje zašto ne. ono je naše, ali je od cilog svita, to je javno dobro.”


Za sve njih koji su rodom iz ovog malog sela, taj izvor značio je život. I još kažu nisu gotovi.

“Dakle sačuvali smo da ne propadne, ali kad bi se moglo dodati iz nekih fondova da se dodaju sredstva mi ćemo to svojim radom“, rekao je Ante Filipović iz Kaštel Gomilice.
Dosada su bili uspješni bez ičije pomoći. gotovo sami obnovili su izvor vode star sto godina i sačuvali ga od propadanja I zaborava.

POGLEDAJTE VIDEO: U Karlobagu obnovljena plaža stara sto godina. Kabine će naplaćivati po euro na dan

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
'PONOSAN SAM NA NJU'

Aco Pejović iz Arene: 'Ovo je ozbiljna priča'. Neslužbeno: Prijovićki ovih dana gošće Lepa Brena i Rozga


Više s weba