Play logo
devastiran sektor

Pričali smo s ravnateljem sisačke bolnice o nedostatku pedijatara. 'Petrinja? Imaju jedinog liječnika iz Glin...

thumbnail
12.3.2023. u 19:25/ RTL Danas

Svjesni su, govori, nedostataka, a nudili su im i stanove, ipak, dodaje, kaže da im više znači autocesta

Play logo

Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku gostovao je u RTL-u Danas s Leonom Šiljeg.

Govori kako tamo trenutno rade četiri pedijatra specijalista, šest liječnika specijalizanata, ali za normalan rad hitne službe, odjela poliklinike, govori, potrebno je bar pet, šest liječnika specijalista pedijatara.

Play logo

"Svjesni smo već dugo nedostataka liječnika u Sisačko-moslavačkoj županiji. U bolnici zato postoji jedna stalna koordinacija bolnice, župana i Ministarstva zdravstva gdje nastojimo promijeniti neke stvari da bi bolnica postala bolje mjesto za naše liječnike", rekao je.

Upitan što im može ponuditi, govori da je u tijeku obnova svih zgrada. "Sisačko-moslavačka županija obnavlja sve zgrade uz pomoć Fonda solidarnosti pa se nadamo da će uskoro ovo biti potpuno nova bolnica. Privući ih može i nova oprema, ali i završetak autoceste Zagreb-Sisak što će biti preduvjet da pedijatri, medicinske sestre i tehničari Sisak ocijene dobrim gradom", tvrdi.

Što se tiče stanova i bonusa koji im se nude, kaže da su nudili i stanove, ali nije bilo zainteresiranih. "Liječnici s kojima držimo kontinuirane sastanke više su rekli da im Zagreb nije daleko, tamo imaju stanove, ali bolje bi im došla autocesta Zagreb-Sisak, a upravo sada ćemo je i imati", naveo je.

Play logo

Što se tiče toga kako nedostatak pedijatara u domovima zdravlja utječe na bolnice, kaže: "Velika je reperkusija liječnika. Hitna služba, primarna zdravstvena zaštita je devastirana desecima godina. Popravljanjem stanja u primarnoj, a to je jedan od ciljeva reforme koja slijedi, će se poboljšati njihovo materijalno stanje, ali i povećati broj specijalizacija za obiteljske liječnike, pedijatre. Poboljšanjem u primarnoj će svakako imati određeni utjecaj na rad svih službi u bolnicama".

Naposljetku upitan je i što Petrinja ima, a Sisak nema, govori: "Jedinog liječnika iz Gline koji je došao raditi u Petrinju i to je razlog zašto imaju liječnika".

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
JER SILA NE BIRA

Na Oktoberfestu postavili 2000 WC-a, a oni piške gdje stignu. Stanovnici u očaju zaključavaju dvorišta

Play logo

Više s weba