NEKOM DRAMA, NEKOM UŠTEDA

Prometni redari Grada Zagreba zbog eura ne mogu ispisivati kazne: 'Građani bar nešto ne moraju plaćati'

2.2.2023. u 20:30/ Ana Trcol

I dok je cijela Hrvatska već mjesec dana više-manje uspješno koristi euro, prometni redari Grada Zagreba - ostali su na kunama. I bez glavnog sredstva rada. Sustava koji ispisuje kazne. Više u priči naše ekipe

Nepropisno parkiranje, stajanje - samo na minutu - na sva četiri žmigavca - to nije nikakva novost u Zagrebu.

Ovih dana građani nisu ni mogli vidjeti prometne redare da ispisuju kazne jer im ne funkcionira informacijski sustav. Zašto, pitate se? Pa jer smo od prvog siječnja uveli euro. Predstavnik Sindikata koji okuplja prometne redare objašnjava:

"To je došlo zbog zakonske obaveze dvojnog iskazivanja. Eura i kune", kazao je iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Vlado Korbar.

Priču su objavili na portalu Zagreb24, a kako su nama iz grada potvrdili: postoje poteškoće u postupanju po prekršajima od 1. siječnja. i uvjeravaju: to će riješiti do idućeg tjedna. Zašto se gradski ured za komunalne poslove i promet nije pripremio za prelazak na euro i što se točno dogodilo - ne odgovaraju.

Image
Punjenje blagajne

S radom počeli prometni redari: Pisat će kazne od 300 do 700 kuna

Image
Punjenje blagajne

S radom počeli prometni redari: Pisat će kazne od 300 do 700 kuna

I tako je već mjesec dana, što dovodi do apsurdnih situacija u funkcioniranju prometa, primjerice:

Policija je prometne redate zamolila za pomoć iako su znali da njihov informacijski sustav ne funkcionira. A to je vidljivo iz ovog maila.

Riječ je o prošlom vikendu, kada su se očekivale gužve na Sljemenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč poteškoćama u radu prometnog redarstva (nefunkcioniranje informacijskog sustava) mišljenja smo da bi vidljivom nazočnošću na predmetnoj lokaciji uistinu doprinijeli da se promet odvija bez većih poteškoća.

Što znači da su prometni redari tamo mogli samo preusmjeravati promet.

"Ja bih još tu samo dodao nešto što bi možda nasmijalo gledatelje, a to je da u ovoj najavi viših cijena komunalnih usluga, pa bar nešto da ne moraju plaćati", govori Korbar.

Kaznu uvijek može napisati policija, ali poanta prometnih redara je da se oni rasterete - objašnjava prometni stručnjak Marko Ševrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
veliko priznanje!

RTL-ovoj Mojmiri dodijeljena 'Večernjakova ruža'!: 'Drago mi je što se cijeni ženska s mišljenjem, a ne sa strukom!

"Vjerojatno je to neki problem koji treba riješiti, ali šteta je i žalosno da se to događa, to se trebalo misliti prije. Opet kažem, nije to sada neka velika drama, ali ako će potrajati, mogla bi biti drama". kazao je s Fakulteta prometnih znanosti Marko Ševrović.

Možda drama, a nekim sigurno ušteda.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNA ZA DRUGOM

U samo tjedan dana tri medicinske sestre dale otkaz na pulskoj pedijatriji. Provjerili smo zašto

Više s weba