OGLAS

TUŽNI PRIZORI

Pustoš i praznina! Prijeti li riječkoj tržnici propast: 'Vjerojatno će se za par godina zatvoriti'

25.9.2023. u 7:30/ Maja Brkljača

Nikad manje prodavača na štandovima, nikad manje kupaca. Glavna riječka tržnica živi teške dane! Jesu li razlog visoke cijene? 'Nije za usporediti vrijeme prošlo i vrijeme sadašnje, ali ja se nadam da će u budućnosti biti bolje', kaže jedna Riječanka


Još malo pa nestalo! Tako bi se moglo opisati stanje glavne riječke tržnice! Posao, kažu prodavači, nizbrdo ide posljednjih desetak godina!

Ružica Mustedanagić koja prodaje već 30 godina kaže nam: "Dosta vam je samo od prošle godine pa do ove godine da vam je razlika 100%, znači puno manje, puno manje, nema ljudi, nema novca".


Njezin kolega s jednako dugim stažom Duško Diklić dodaje: "Nekad se toga, nije se moglo robe navesti koliko je išlo, a sada se čeka samo da se zatvori i ovo malo što ima! Od 100 bankova 80 je praznih, 80 je praznih, 20 ih ima i to ne znam koliko će se to još dugo raditi!"

Image
ŠTO VI KAŽETE?

Tjedan dana ograničene su cijene u trgovinama. RTL Dosje analizira jesu li Hrvati osjetili Vladine mjere

Image
ŠTO VI KAŽETE?

Tjedan dana ograničene su cijene u trgovinama. RTL Dosje analizira jesu li Hrvati osjetili Vladine mjere

Kiša pere prazne stolove, baš kao što je novo vrijeme ispralo staru naviku kupaca da dolaze ovamo. Pa se žale: "Vidite kakvo je sve, ne radi više od pola ovih tezgi!", a Ante Ćoza iz Opatije kaže: "Isto kao i tržnici na Brajdi će se dogoditi, zatvaranje jer su sve preuzeli supermarketi“.

Mala tržnica na Brajdi gotovo je propala, u onima na Zametu i Vežici prodavači stanu na prste jedne ruke. Građani strahuju za budućnost ove u centru grada. Riječanin Marijan Turina koji tu kupuje 58 godina tužan je: "Ako se bude ovako nastavilo, budućnost nije blistava, bit će sve skromnije, vidite i sami sve manje štandova je zakupljeno, ali tu bi gradska vlast morala nešto poduzeti, da se ne dogodi, praktički jer ovo je trbuh grada, uvijek bio i ostat će".

Jedna Riječanka koja tu voli kupovati ipak je sumnjičava pa kaže: "Vjerojatno za par godina će se i ova zatvoriti!"

Zabrinjavajuća situacija je na otvorenome, ali i u zatvorenome dijelu tržnice. Prvi će na udaru sigurno biti, izvana reprezentativni paviljoni! Iznutra je pustoš već zavladala. Kat zgrade je na poslovnom izdisaju, prizemlje se još nekako drži.


Rajna Dukić Grgurić kaže nam: "Nije za usporediti vrijeme prošlo i vrijeme sadašnje, ali ja se nadam da će u budućnosti biti bolje."

Bolju budućnost zaslužuje i ribarnica s tradicijom duljom od stotinu godina. Kamenim bankovima prepunima morskih delicija nekada se nije moglo prići od gužve, danas su to snovi!

Prodavačica s ribarnice Sonja Jurić prisjeća se kako je posao izgledao prije deset godina: "Eldorado, eto, Eldorado, ali svugdje je bilo tako, nemojte sada samo ribarnicu, svugdje je bilo tako, dobro, super, a ovo sve ide na gore." Njezina kolegica, prodavačica Irena Hodžić dodaje: "Nadam se da će biti lijepih dana i trenutaka kao što je bilo i do sada i da će se nadam se nešto poboljšati, ali kakvo je stanje u državi takvo je i na riječkoj ribarnici."

Šarena slika tržnice na prvi pogled može zavarati! Stvarnost je takva da se od prodaje čudesne palete boja, okusa i mirisa ipak jako teško živi!


Upravo se čita

Image
SJAJNI HRVAT

Nezaustavljivi Božić već peti put ove sezone MVP kola ABA lige

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVI PONOSNI NA NJIH

Ovi heroji spasili su muškarca od sigurne smrti: Sebastian i Fabian ga izvukli na obalu, a Ivan oživljavao: 'Bili smo uplašeni'


Više s weba