nisu zadovoljni

Radnike Čistoće podržali i djelatnici Holdinga! Hoće li i oni u štrajk? Pričali smo sa sindikatom

24.1.2023. u 16:56/ Kristina Čirjak

Radnici Holdinga u procesu su mirenja s upravom već dva i pol mjeseca, no čini se kako dogovora nema. U slučaju da se ne dogodi nikakva promjena i ostali idu u štrajk kao podrška kolegama iz Čistoće.

Podršku kolegama iz Čistoće daju i ostali djelatnici Zagrebačkog Holdinga od kojih su također brojni nezadovoljni uvjetima.

Ostali radnici Holdinga stali su na stranu svojih kolega, te im se planiraju pridružiti u slučaju da se ništa ne poduzme.

Darko Kleinberger, predsjednik Nezavisnog sindikata Zagreb parkinga kaže kako apsolutno podržava kolege iz Čistoće.

"To što se desilo trojici kolega je apsolutno nezakonito od uprave i to jednostavno treba riješiti, razumijem ih, i oni su u strahu da ne dobiju otkaz", priča nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava kaže kako je štrajk ipak nezakonit.

"Ja to ne bi nazvao štrajkom, ja bi to nazvao spontanim događanjem radnika u strahu za svoju egzistenciju. Zato što je štrajk kao takav nezakonit s obzirom na to da smo mi svi u postupku mirenja koje traje, nadamo se do 31. siječnja, a nakon toga će bit nespontano, ako se ne dogovori s upravom, onda možemo dogovoriti sve industrijske akcije pa i generalni štrajk", dodaje Kleinberger, ističući da radnici poštuju sve zakonske procedure kako ih nitko ne bi "uhvatio u nezakonitosti".

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Image
nakon štrajka

Čistoća odlučila privremeno suspendirati odluku o otkazu: 'Svjesni su propusta'

Image
nakon štrajka

Čistoća odlučila privremeno suspendirati odluku o otkazu: 'Svjesni su propusta'

U procesu mirenja su već dva i pol mjeseca, no čini se ipak kako zajedničku riječ još nisu pronašli.

"Prvo što smo tražili je da se osnovica digne, to je najvažnije svakom radniku što dobije svaki mjesec, da to ulazi u mirovinski fond. Drugo smo tražili da se pod hitno riješi sistematizacija s kojom se kilavimo već pet, šest godina i nikako da to riješimo, a to je jako bitno jer su nam procedure i sve vezane uz sistematizaciju, broj radnih mjesta, plaće, sve je vezano uz to. Uprava je u pregovorima tražila od nas striktno da se odreknemo za 2023. prigovora oko sistematizacije što je samo po sebi katastrofa. Katastrofa je što su plaće nikakve, što ljudi stvarno za te plaće više ne mogu raditi. Na cesti ne možete naći radnika. Znači nije štrajk najgore što će se njima desiti. Njima će se desiti da nemaju koga zaposliti. Oni su jednostavno sad u takvoj situaciji da ne možete naći radnike koji će se za te novce, po toj zimi i hladnoći dizati u dva, tri ujutro da bi čistili grad. Njima je dosta toga", zaključio je Darko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako i ostali radnici Holdinga idu u štrajk, ako u postupku mirenja uskoro ne bude dogovora.

Više s weba

Pročitajte još

Image
skijaši put Mrkoplja

Skijalište Čelimbaša spremno je! Napadalo je metar snijega: 'Očekujemo ciku, viku, crvena lica i šušur!'

Više s weba