krizni tim u školi

Ravnatelj škole u Poreču: 'Učenici traže podršku od nastavnika i od roditelja, ali i pomoć stručnjaka'

thumbnail
4.4.2023. u 19:59/ RTL Danas

Tim za krizne intervencije Istarske županije od jutra je u porečkoj srednjoj školi i pruža podršku i pomoć učenicima. S ravnateljem škole razgovarala je reporterka RTL-a Danas Petra Fabijan Kapov

Devetero stručnjaka, psihologa, pedagoga i socijalnih radnika radi u četiri grupe, posebno s onom koja je bila uključena direktno u ovaj nesretni slučaj, ali i učenicima koji su s preminulim išli u školu. U popodnevnim satima u školu su na sastanak stigli i roditelji.

Reporterka RTL-a Danas razgovarala je s Krešimirom Bronićem, ravnateljem Srednje škole Mate Balota u Poreču .
Kazao je da će krizni tim boravit u školi dva dana, da su stigli jutros i odmah su se posvetili učenicima, onima koji su bili u neposredno uključeni u ovaj tragični slučaj.
Svi su bili na razgovorima i na savjetovanju

" Bitno je da su učenici došli u školu i na nastavu i na savjetovanje, da to što su doživjeli skupa prođu, da međusobno razmjenjuju iskustva, da se međusobno podržavaju, i da sa svojim razrednicima budu u okruženju na koji su navikli", kazao je ravnatelj.

Image
OBJAŠNJAVA RAVNATELJ

Poreč zavijen u crno. Profesori i učenici vratili su se u klupe, sutra stiže tim za krizne situacije

Image
OBJAŠNJAVA RAVNATELJ

Poreč zavijen u crno. Profesori i učenici vratili su se u klupe, sutra stiže tim za krizne situacije

Tim za krizne intervencije održao je jutros jedan skupni sastanak s učenicima

"Pokušali su saznati s kojim problemima i frustracijama se susreću ovih dana. A onda su imali individualne razgovore s učenicima jer neki osjećaju veću potrebu za podrškom i to ne samo od roditelja i nastavnika nego traže i pomoć stručnjaka", istaknuo je ravnatelj Bronić.

"I sutra ćemo držati nastavu, ali bez provjeravanja znanja. Nastavnici će sami procijeniti koliko i što mogu raditi. Roditelji su zadovoljni ovim postupkom, a i sami su osjećali potrebu da dobiju podršku", zaključio je ravnatelj porečke škole.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEMA MIRA

Dvojica Srba na sudu u Prištini, zbog terorizma im prijeti doživotni zatvor

Više s weba