Na sigurnom su

Razgovarali smo s našim vrhunskim sportašima koji žive u Turskoj: 'Tamo je horor'

6.2.2023. u 19:19/ Petra Mlačić

Kako u  Istanbulu nisu osjetili, pričaju nam naši sportaši u Turskoj tako ni u Konji, gradu u srednjoj Turskoj. Posebice ovaj prvi koji je bio u sred noći jer su spavali. Ali probudili su ih naslovi, vijesti i pozivi obitelji

U Turskoj žive i profesionalnu karijeru grade i neki od naših vrhunskih sportaša.

"Moji baš bližnji su svi na sigurnom, ali od mog suigrača kćerka je živila u Kahanamašu, tom gradu koji je najviše pogođen, uspila se izvuć na kraju ali tamo je horor, tamo je horor", priča Goran Karačić, golman turskog superligaša Adana Demirspor.

Već je 8 godina u Turskoj. Taj grad Adana u kojem živi s obitelji snažno je pogođen. On je noćio u Istanbulu gdje je danas trebao igrati utakmicu sa svojim klubom, pa nije osjetio potres ali sve mu je javila  preplašena supruga koju je spasilo lajanje njihovog psa.

"Svake sekunde nam dolaze nove vijesti, katastrofa. Supruga je bila u Adani, normalno je spavala, pas ju je probudio i onda se desio taj zemljotres sve se počelo urušavati, pokušala je pobjeć vani kod nas su doma zidovi popucali, ne znam više šta reći.. Vraćamo se sada za Adanu samo njih da pokupimo, i to su procedure jer je u Istambulu veliko nevrijeme. U Adani je isto pista oštećena iako se uspjeva uzlijetati i slijetati, tamo pomoć slijeće sa svih strana..ne znam ,zaspali smo sinoć normalno i probudili se u nekom skroz drugom svijetu" govori Goran.

Image
priopćio kremlj

Putin šalje spasilačke timove u Siriju i Tursku

Image
priopćio kremlj

Putin šalje spasilačke timove u Siriju i Tursku

U tom drugom svijetu nakon potresa ne zna što će naći od kuće kad se vrate iz Antalije gdje sada idu da pobjegnu na sigurno.

"Svi igrači su sa obiteljima, zato idemo u Adanu da njih pokupimo, uskoro očekujemo pun avion i djece i pasa i svega i mačaka..tako da će biti interesantno", dodao je.

Kako u  Istanbulu nisu osjetili, pričaju nam naši sportaši u Turskoj tako ni u Konji, gradu u srednjoj Turskoj. Posebice ovaj prvi koji je bio u sred noći jer su spavali. Ali probudili su ih naslovi, vijesti i pozivi obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije baš ugodno za gledat, nije baš lijepo... vidio sam po društvenim mrežama se širu neke kao poruke potpore i možda neke upute i tako", priča Roko Badžim, košarkaški reprezentativac iz AYOS Konyaspor-a.

"Ne znam da budem iskren nisam osjetio neki strah ili nešto, ovih dana je strašna oluja i ima dosta snijega, skoro metar snijega tako da nisam ni izlazio iz kuće tako da ne mogu to ni procijeniti ni osjetiti. Ja se osjećam sigurno isto kao i kući, ne znam. Ne plašim se da bi se moglo opet dogoditi, mislim ako se dogodi ne mogu ja tu ništa", rekao je.

U Gaziantepu igra naša odbojkašica Matea Ikić. Njezin dečko još uvijek autom pokušava pobjeći, ali kaže da još nije uspio. U autu je dočekao i zoru. Ona vozi i ne može pričati dok ne prođe ova panika, ali ide na sigurno.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNA ZA DRUGOM

U samo tjedan dana tri medicinske sestre dale otkaz na pulskoj pedijatriji. Provjerili smo zašto

Više s weba