Play logo
JEDINSTVENI ZAHVAT

Revolucionarna operacija na Svetom Duhu! Prvi put u ovom dijelu Europe mladiću (21) rekonstruirali ligamenate...

thumbnail
6.6.2023. u 16:36/ Danas.hr

Nakon teške prometne nesreće i iščašenja oba koljenska zgloba, pacijent je prebačen iz KBC-a Split na operaciju u Zagreb. Riječ je o iznimno zahtjevnom zahvatu te najtežoj ozljedi koljenskog zgloba. Pacijent se osjeća dobro i kreće sa fizikalnom terapijom. Za dva mjeseca čeka ga još jedna operacija - lijeve noge, a na jesen liječnici očekuju da će prohodati

Play logo

"Sigurno osjetim da ide na bolje. Petak je bio malo bolan, prespavao sam ga dosta, ali nakon toga – možda su dva dana prošla, ozljeda se više uopće ne osjeti.Prije ove operacije je 20 stupnjeva bilo što sam mogao saviti koljeno. Više od toga je bila grozna bol i nije se moglo", rekao je za RTL Danas Kristian Jadrijević-Cvrlje pacijent kojemu su na Svetom Duhu prof.dr.sc. Saša Janković, pročelnik Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice "Sveti Duh" i doc.dr.sc. Goran Vrgoč revolucionarnom operacijom, prvi put u ovom dijelu Europe rekonstruirali ligamente oba koljena. I to minimalno invazivnom kirurškom metodom!

Riječ je o operaciji koju, u ovom dijelu Europe, može izvesti jedino tim zavoda za ortopediju i traumatologiju KB "Sveti Duh". Naime, nakon teške prometne nesreće, koja je rezultirala luksacijom obaju koljenskih zglobova, pacijent je iz KBC-a Firule prebačen na Kliniku za kirurgiju Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice "Sveti Duh", gdje mu je tim od osam stručnjaka spasio funkcionalnost koljena.

Play logo

Prema riječima operatera, prof.dr.sc. Saše Jankovića i doc.dr.sc. Gorana Vrgoča, u slučaju mladog pacijenta, obavljen je iznimno zahtjevan zadatak – jako rijetka i najteža opisana ozljeda koljenskog zgloba, odnosno dvosatni operativni zahvat kompletne rekonstrukcije 4 ligamenta desnog koljena.

"Čisto da vam predočim – kada se ozlijedi jedno koljeno – stopa takvih ozljeda u svijetu je 0,02% kada se ozljede dva koljena bilateralno – to su ekstremno ekstremno rijetke ozljede", rekao je za RTL Danas Goran Vrgoč, specijalist ortopedije i traumatologije u KB Sveti Duh.

"Zahvaljujući ovoj operaciji pacijentu je omogućena stabilnost koljenskog zgloba i mogućnost oporavka nakon teške ozljede", kazao je prof.dr.sc. Saša Janković.

Play logo

Doc.dr.sc. Gorana Vrgoča najavio je da će za dva mjeseca isti tim operirati i lijevo koljeno.

Ovim jedinstvenim zahvatom, obavljenim u novoj zgradi Dnevne bolnice i Jednodnevne kirurgije u čiju je gradnju i opremanje uloženo 6,5 milijuna eura, tim Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničke bolnice "Sveti Duh" prepoznat je kao vodeći edukacijski centar za artroskopsku kirurgiju.

Play logo

Cijelu priču pogledajte u RTL-u Danas od 19 sati!

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
teško se navikavamo

Još samo 3 mjeseca cijene će se izražavati i u kunama, no u opticaju je još nevjerojatnih 5 milijardi kuna!

Play logo

Više s weba