PODRŽITE NAS

RTL Danas i Mojmira Pastorčić nominirani za Večernjakovu ružu. Kreće glasanje!

23.1.2023. u 7:30/ Maja Oštro Flis

Snimali smo teške priče, u teškoj, emotivnoj godini. Doslovno, bili smo svugdje. A itekako je važan tim jer ova nominacija rezultat je zajedničkog rada

Za prestižnu medijsku nagradu, Večernjakovu ružu, ove godine, u kategoriji - tv emisija godine nominirana je emisija RTL Danas.

Svaki vam dan u 19 sati ulazi u domove. Pripremamo najnovije, točne i sadržajne informacije, stavljamo ih u kontekst, a i ova nominacija još je jedan dokaz da sve što radimo - radimo za vas i zbog vas.

Uvijek smo na terenu s istim ciljem, trudimo se postaviti prava, važna pitanja. Ta pitanja često se ne svide onima koje pitamo, ali zato smo tu.

RTL Danas ove godine nominiran je za Večernjakovu ružu - u kategoriji nabolje televizijske emisije. Nećemo vas lagati - lijepo je dobiti potvrdu za sve što radimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica i reporterka Damira Gregoret kaže: "Najveća je nagrada, svakako povjerenje gledatelja, koji shvaćaju da svakim pitanjem koje postavimo političare podsjećamo da su tu, da budu za građane u svakom trenutku i da rade isključivo i samo za njihovu dobrobit".

Image
Osam nominacija RTL-a

RTL-ovcima hrpa nominacija za Zlatni Studio. Zoran Šprajc, Mojmira Pastorčić i Silvana Menđušić komentiraju nominacije

Image
Osam nominacija RTL-a

RTL-ovcima hrpa nominacija za Zlatni Studio. Zoran Šprajc, Mojmira Pastorčić i Silvana Menđušić komentiraju nominacije

Snimali smo teške priče, u teškoj, emotivnoj godini. Doslovno, bili smo svugdje.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Urednica RTL-a Danas Ivana Brkić Tomljenović ističe: "Na terenu smo s ljudima, naši novinari imaju prvu informaciju, emociju i kontekst, u vrijeme kad je puno tih lažnih vijesti, smatram da je vrlo važno dati točnu, pravu i odgovornu informaciju, zato mislim da je ipak važnije biti točan, nego prvi".

A itekako je važan tim jer ova nominacija rezultat je zajedničkog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto mislim da smo pravi prijatelji? Zato što ću tebi Ružo reći da si odlična novinarka, zato što ću svojim kolegama reći kad naprave nešto dobro da je bilo jako dobro, da su briljirali jer kad je njihov uspjeh na terenu dobar, onda smo svi zajedno uspješni, tako da tim, go for it", rekla je voditeljica Ana Brdarić Boljat.

Tomislav Jelinčić dodaje: "Za koji dan će se navršiti 19 godina da sam ovdje da sam na RTL-ovim ekranima, da gledateljima pokucam u 19 sati na vrata i kažem dobra večer, ovdje smo. Ja se još nisam umorio, nadam se da nisu ni naši gledatelji".

Povjerenje gledatelja treba zaslužiti i to nam je najveća nagrada. A nominacija za Ružu potvrđuje da smo u tome i uspjeli.

I nije Danas jedini. Za istu nagradu nominirana je i urednica i voditeljica RTL Direkta, Mojmira Pastorčić i to u kategoriji za najbolju televizijsku osobu godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako kaže da joj je bilo divno biti novinarka, još se jednom dokazala kao vrsna urednica i voditeljica. Pogled na suvremene teme iz novog kuta, hrabrost novinara i uredništva da se određenim problemima pristupa i sarkastično sve su to razlozi zašto je Direkt emisija koju pratite.

"Direkt se emitira već osam godina. Tijekom tih osam godina stvarno smo stalno bili nominirani i za najbolju emisiju i za raznorazne nagrade, dobivali smo te nagrade u ovom ili onom svojstvu, ja sam već nagrađena Večernjakovom ružom za osobu godine, ali ne znam kako bih rekla. It never gets old. Nikad ti nije ono, ma neš ti nominacije, naravno da se veseliš da ti je kompliment da ti netko nakon teške godine koja je izazovna jer taj posao nije glamurozan, kao dođeš nešto pročitat u sest. Ne, ovo je posao u rudniku, stalno si na poslu, i kad ti netko na kraju kaže hej ti si među najboljima, to se cijeni, naravno da se to pamti", govori Mojmira.

Za nju, ali i emisiju RTL Danas glasati možete od danas i to na sljedeće načine.

• SMS-om na broj 60 085. Za Mojmiru Pastorčić ključna riječ je RUZA2022 14. Za RTL Danas ključna riječ je RUZA2022 44. Cijena SMS-a iznosi 0,32 EUR/SMS 2,40 kn/ SMS (uključen PDV)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Telefonom na broj 065 900 900 (slijedite govorne upute za glasanje: prvo birate broj kategorije za koju glasate, a zatim broj osobe). Cijena poziva iz fiksne mreže je 0,20 EUR/1,50 kn (uključen PDV), a poziv iz mobilne mreže 0,32 EUR/2,40 kn (uključen PDV)

• Kuponom koji će do 17. ožujka izlaziti u Večernjem listu i u prilogu Ekran

Više s weba

Pročitajte još

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Više s weba