radio u policiji do 2021.

Što je odalo policajca - pljačkaša na romobilu? Voditelj službe: 'Odmah smo shvatili...'

9.2.2023. u 19:26/ RTL Danas

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Zvonimir Petrović koji je rukovodio cijelom akcijom uhićenja bivšeg kolege kazao je osumnjičenik priznao počinjenje svih 19 kaznenih djela razbojništva i detaljno ih opisao. Policiju je napustio 2021. i uskoro krenuo pljačkati

Serijski pljačkaš, a bivši hrvatski policajac (33), pao je u ruke bivšim kolegama. Policija sumnjiči za čak 19 kaznenih djela razbojništava. Sve se, prema sumnjama policije, odigravalo po uhodanom scenariju od veljače prošle godine do jučer. Bez obzira na doba dana, bivši policajac maskiran je ulazio u trgovine, poslovnice igara na sreću, pošte, banke i ljekarne i uz prijetnju pištoljem tražio novac. Pritom je i zaštitarima oduzimao službeno oružje. Šest puta je pobjegao na električnom romobilu.

Pretragom doma policija mu je pronašla šest pištolja, sredstva za maskiranje i romobil. Ukrao je 80 tisuća eura. Određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora. Kako su ga locirali i uhitili, reporterki RTL-a Danas Ivani Ivandi Rožić otkrio je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Zvonimir Petrović koji je rukovodio cijelom akcijom

'Nije nas iznenadilo to što je napravio'

Na pitanje kako otkrili ovog razbojnika kazao je da su se na terenu počnu događati tako ozbiljne stvari kao što su razbojništva u bankama, novčarskim institucijama , poštanskim uredima i da su odmah na noge dignuli sve snage i analitički pratimo događaje.

"Naime, uvidjeli smo da je pljačkaš osoba koja vrlo dobro poznaje, odnosno prošla je nekakav vid vojne ili policijske obuke zbog načina na koji se kretao u samim poslovnicama, zbog načina na koji je držao oružje, zbog načina oblačenja i maskiranja. Nakon takvog saznanje usmjerili smo istragu u tom pravcu, da idemo prema osobama koje imaju takvu vojno policijsku obuku", kazao je Petrović.

Nije ih iznenadilo što je to napravio njihov bivši kolega.

Image
banke, fina, pošta

VIDEO Policajac - 'pljačkaš na romobilu' ostaje u pritvoru, određen mu istražni zatvor

Image
banke, fina, pošta

VIDEO Policajac - 'pljačkaš na romobilu' ostaje u pritvoru, određen mu istražni zatvor

"Pretpostavljali smo da se radi o nekakvoj takvoj osobi. Tijekom tog krim istraživanja koje je trajalo nekoliko mjeseci provodili razne dokazne mjere i radnje. Prilikom ispitivanja na policiji počinitelj je priznao počinjenje svih 19 kaznenih djela razbojništva i detaljno ih opisao. Ovo bi trebao biti riješen slučaj i ne samo na temelju njegovog priznanja nego i na temelju svih drugih indicija, dokaza i obavijesti koja smo prikupili tijekom krim istraživanja", istaknuo je Petrović.
Kod njega je pronađen cijeli arsenal oružje.
"Radi se o jednom pištolju koji je on imao na dozvolu i radi se o 5 pištolja za koje pretpostavljamo da je otuđivao zaštitarima prilikom pljački banaka iako ne može još to s potpunom sigurnošću tvrditi jer je na većem dijelu njih izbrušen serijski broj oružja, ali to ćemo provjeravati dalje", kazao je Petrović.

Pljačkaš je, rekao je Petrović, napustio policiju na vlastiti zahtjev u kolovozu 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako to nije čudno, ljudi odlaze iz raznih razloga, najčešće osobnih razloga tako da u tom trenutku nije bio sumnjiv, a počeo je razbojništva raditi godinu dana nakon toga", kazao je Petrović.

Više s weba

Pročitajte još

Image
gulite li i vi paradajz?

Kako 'skinuti' pesticide s voća i povrća? Provjerili smo s nutricionisticom pali li trik sa sodom bikarbonom

Više s weba