luksuzna nužda

U dubrovačkom WC-u s 5 zvjezdica moći će se platiti karticom i ostaviti prtljagu

thumbnail
9.3.2023. u 21:30/ Marija Pajić Bačić

O toaletu unutar zidina govori se od 2019. Grad je za njega kupio i nekretninu vrijednu 800 tisuća eura! No, stvari nisu išle po planu. Pandemija, žalbe brojnih ugostitelja i najavljeni WC s pet zvjezdica morao je na drugu lokaciju. Ovaj put u nekretninu u vlasništvu grada

Najskuplji javni toalet u Hrvatskoj neće više biti onaj Bandićev u zagrebačkoj Dubravi. I jug se može pohvaliti s luksuzom kakvog rijetki imaju.

Iako prvotno zamišljen u nekretnini vrijednoj 800 tisuća eura, nakon brojnih žalbi Dubrovnik luksuz seli na drugu adresu.

Izgradnja zlatnih dubrovačkih zahoda nije neka novost pa tako i aktualna vlast ne želi da ta lijepa tradicija propadne. Uostalom, ne zaslužuje li stara dubrovačka jezgra dostojan WC?

Image
papreno skupo

U Dubrovniku je skupo živjeti, ali ni počivati u miru nije ništa jeftinije. Grobno mjesto poskupljuje i do 20%

Image
papreno skupo

U Dubrovniku je skupo živjeti, ali ni počivati u miru nije ništa jeftinije. Grobno mjesto poskupljuje i do 20%

"Slušajte, naravno da bi trebao biti na starome mjestu", rekla je Vjera Martić iz Dubrovnika.

"Zahoda treba biti više!", istaknula je njezina sugrađanka Nevenka Đirlić.

O toaletu unutar zidina govori se od 2019. Grad je za njega kupio i nekretninu vrijednu 800 tisuća eura. No, stvari nisu išle po planu. Pandemija, žalbe brojnih ugostitelja i najavljeni WC s pet zvjezdica morao je na drugu lokaciju. Ovaj put u nekretninu u vlasništvu grada.

"To neće biti najskuplji WC u Hrvatskoj - meni je drago da smo kupili onaj prvi prostor - razlog zašto smo odustali je bio jer cijeli niz gospodarskih subjekata i postajala je bojazan od negativne percepcije!", rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Prostor nesuđenog WC-a svakako će biti iskorišten za društvenu korist, a ono što se također zna je da javni WC definitivno neće biti običan.

WC s pet zvjezdica bi se naravno plaćao čak i karticama, a vjerujemo da bi brojnim turistima došao kao oaza u pustinji.

Gospođa Marija Nadilo u ulici živi od osamdesetih. Odluku da javni WC ipak neće biti ispod njezina prozora jedva je dočekala.

"Ostavljaju i boce od pive pa i čikove pa tu puše travurinu i tako. Užas!", rekla je Nadilo.

Upravo se čita

Image
TIJEKOM OBUKE

Prevrnuo se policijski terenac na nasipu kod Jankomira: Jedan policajac umro, trojica u bolnici

U Dubrovniku čak i kada je pitanje WC-a razmišljaju globalno. Ugledali su se u portugalski tzv. najseksi WC na svijetu koji u centru Lisabona uz obavljanje nužde nudi i suvenirnicu.

Dubrovačka verzija cool WC-a možda neće nositi to ime, ali će imati prostor za njegu djece kao i za ostavljanje prtljage.

"U nekavim planovima i razmišljanjima je da bi ovaj WC radio 24 sata!", rekao je Marko Iveković, predsjednik Uprave Čistoće Dubrovnik.

Građani Dubrovnika se samo nadaju da i uređenje toaleta s 5 zvjezdica neće platiti cifrom od 6 nula.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
AFERA VJETROELEKTRANA

Prisluškivanje Josipe Čuline, ex Rimac - zakonito. Ona najavila žalbu: 'Imamo Ustavni, ali i Europski sud za ljudska prava'

Više s weba