Pošto Advent?

Ugostiteljima zaradu pomrsilo vrijeme, a gosti kažu: 'Odlično je, usporedivo s Londonom!

thumbnail
26.12.2022. u 20:06/ Goran Latković

Kažu nam da je najbolja zarada bila na samom paljenju lampica na Adventu, potom za vrijeme utakmice s Marokom i za doček Vatrenih. Sad puno očekuju od dočeka Nove godine. Cijene smještaja za idući vikend? Od 200 do 800 eura za noć.

Tople fritule nakon blagdanskih kolača, domaći i gosti prošetali su zagrebačkim Adventom i usput se počastili.

Cijene? "Očekivane, pratio sam i kroz medije, puno je sve, uzeo sam fritule za 30 kuna, ali ok. Dođeš, planiraš i to je to", ističe Goran Dobrila iz Zagreba.

Kakvi su vaši dojmovi? "Pozitivni u svakom slučaju, uspoređujući s Londonom mislim da su cijene pristupačne", tvrdi Ingeborg Cindrić iz Londona.

Image
božićna bajka

Odgajateljice u Prečkom priredile adventsku gozbu i kao u restoranu posluživale vrtićance

Image
božićna bajka

Odgajateljice u Prečkom priredile adventsku gozbu i kao u restoranu posluživale vrtićance

Kakve su vam cijene?" Pa za sada mogu reći da su manje nego u Beogradu", kaže Svetlana Bićanin.

"Došli smo s vlakom, trebali su dodati pet vagona u Ljubljani jer nas je bilo toliko", isitče Elena iz Ljubaljana.

Veganska hrana pravi je hit na Zrinjevcu, vlasnici kućice očekivali su i dobar promet, a onda je vrijeme pomrsilo račune.

"S obzirom da nas vrijeme na početku adventa nije mazilo, početak je bio onako malo slabiji. Međutim, jako je puno turista u gradu koji unatoč kiši izađu u grad i troše kune, a neki žele i eure, ali nažalost ih ne možemo primati", kaže Antonija Kraljičković, suvlasnica fast food kućice.

Nakon kiše, prodavatelji pokušavaju nadoknaditi ono što su neplanirano izgubili. Od Zrinjevca do Europskog trga - različita su i iskustva.

"Najbolje smo radili kad smo igrali utakmice i kad smo pobijedili. Za Badnjak je bio dobar rad, a očekujemo i dobar posao na staru godinu", kaže Dora Andrić, prodavačica.

"Najjači dan je bilo otvorenje, paljenje lampica 26.11. i zatim, doček naših nogometaša i dan ranije pobjeda nad Marokom", isitče Kraljičković.

Dobru zaradu i posjećenost naglo je prekinula pandemija koronavirusa. Ovu godinu poduzetnici rade prvi put bez mjera, ali uz inflaciju.

Upravo se čita

Image
UBIJEN NA LICU MJESTA

Mirna nedjelja pretvorila se u pakao. Ispred bara mladić (24) upucan u vrat, trbuh i oba plućna krila

"Inflacija nas je strašno pogodila, za početak najam kućica je strašno poskupio, plinske boce koje koristimo su poskupile. Piće u nabavi je jako poskupilo pa smo morali i mi", ističe vlasnik fast food kućice Marin Levaj.

Iznajmljivači su dobro prošli, ali još upisuju goste u E visitor pa se čekaju realne brojke. Na stranicama za iznajmljivanje smanjuje se broj dostupnog smještaja za proslavu Nove godine. Cijene smještaja za idući vikend kreću se od 200 do 800 eura.

Trag divljači
Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
default_cta
90 dana: Životi samaca
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kako stvarno žive umirovljenici?

Marica (80) s 40 godina staža prima 500 eura mirovine: 'Perem ljudima prozore da ekstra zaradim i nekako preživim'

Više s weba