HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Umjesto botoxa ili odlaska pod nož - joga za lice! Vježbe radi sve više Hrvata, mogu li stvarno izbrisati god...

thumbnail
15.9.2023. u 20:31/ Maja Oštro Flis

Joga za lice novi je hit među holivudskim zvijezdama, ali za ovim vježbama poseže i sve više Hrvata. Mogu li se jogom za lice zaista izbrisati godine pitali smo one koji se time bave, ali i liječnike

Ruke, kamen, roller, sve su to alati za jogu lica. Bilo kod kuće, na poslu, u automobilu - dnevna je to rutina milijuna žena. Potpuno je besplatna, bezbolna, a vježbe za lice su hit su na društvenim mrežama.

"Možemo izbrisati neke bore, spriječiti nastanak novih bora, da koža izgleda tako svježije, zategnutije, da spriječimo nastanak opuštenije kože – sve to definitivno da", tvrdi Jelena Jovanović, instruktorica joge za lice.

I jedna je od najpoznatijih regionalnih instruktorica joge za lice. U virtualnom svijetu prati je 50-ak tisuća ljudi, a njezine radionice pohode tisuće žena. Posao s online vježbama za lice nakon pandemije koronavirusa je eksplodirao.

"Najveća zabluda je da je svaki pokret koji napravimo vježba lica. Vježba lica je to da mi moramo imati otpor, kontra-otpor, da mišić radi, dakle da ga aktiviramo na pravi način. Važno je koje mišiće treba opustiti, a koje treba ojačati", objašnjava.

Image
OPA!

Tantra joga za zaljubljene je kao droga: Evo kako su u njoj uživali Stankica i Toni!

Image
OPA!

Tantra joga za zaljubljene je kao droga: Evo kako su u njoj uživali Stankica i Toni!

I tako bi trebalo činiti tri do pet puta tjedno po 20 minuta - pokretanjem mišića na licu jača se cirkulacija, koža je zategnutija, glađa i svježija.

Joga za lice sve je popularnija, ali nije od jučer, jer vježbe za lice koristile su se i u kineskoj tradicionalnoj medicini staroj više od 5 tisuća godina.

"U 45. godini sam, a još ne vidim potrebu za nekim drugim tretmanima", poručuje hrvatska instruktorica.

I svoj svjež izgled, tvrdi, duguje jogi lica. Jelena je prvi put za u metodu čula u Francuskoj prije 14 godina. Ubrzo je krenula s vježbama, a danas njene savjete sluša više od 100 tisuća ljudi.

"Vrlo je individualno, ali promjene lijepe, mogu biti vidljive čak i za mjesec dana. Idealna je metoda, preventivna metoda, jer znam iz rada klijenticama da je i kao korektivna metoda uspješna. Sve će ovisiti o dobi osobe, o redovitosti osobe jer ovo je vještina koja zahtijeva redovitost", poručuje Jelena Atabeyki.

Da je metoda učinkovita ne škodi ni reklama iz Hollywooda - Gwyneth Paltrow i Meghan Markle kunu se u učinkovitost joge za lice. A što kaže liječnička struka koja od korekcije lica i živi?

"Neće ništa odmoć čovjeku, dapače, u nekim slučajevima će pomoć da mišići budu jači, da bude manje oteklina lica, da limfa brže cirkulira. Ja apsolutno nisam protiv toga, smatram da to može pomoći, ali nemojte očekivati neke čudesne rezultate pomlađivanja jer to se neće desiti, ali bit ćete u stanju bolje zadržati neku tenziju lica prije nego prava starost dođe", tvrdi Siniša Glumičić, maksofacijalni kirurg.

Upravo se čita

Image
SPIRALA NASILJA

U zadnja 24 sata prijavljeno je 18 slučaja nasilja u obitelji, a društvene mreže kipe od odvratnih komentara

"Ali važno je istaknuti i nekoliko stvari", zaključuje Jelena Jovanović. "Nije poanta vježbi samo izbrišemo bore, već da se osjećamo zadovoljnije i da smanjimo količinu stresa, da smo opuštenije, zadovoljnije, da imamo bistrije misli. To je nešto što želimo postići", kaže.

Bilo da je vježba tijela, lica ili oboje, svatko ima svoju metodu. Koliko god ona ponekad neobično izgledala.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
OTKUD IDEJA?

Svojim rukama graditi planinarske domove, a sad im to žele oduzeti. Planinari se boje da će postati hoteli, barovi

Više s weba