OGLAS

ODZVONILO LJUBITELJIMA ČAŠICE

Umjesto rakije, alkotest za dobro jutro. A za više od 0 promila - otkaz: 'Morali su radnike tražiti u kafićima'

20.9.2023. u 20:45/ Borko Brunović

Od sljedećeg tjedna u Požeško-slavonskoj županiji počinje prohibicija. Za dobro jutro zaposlenicima županije bit će servirano alkotestiranje, a ako nisu trijezni prijeti im čak i otkaz. Odluka je to županice, a mi smo istražili zašto i kakve su reakcije


Rakijica prije posla, gemišt za ručak ili pivica na pauzi - svemu tome u Požegi je odzvonilo. Županija svojim zaposlenicima uvodi alkotestiranje. Svi će na poslu morati biti trijezni, inače slijedi otkaz.

"Napokon da se nešto napravilo u vezi toga jer njihove pauze po kafićima i opijanje, nije baš u redu. Bilo je toga često. I svakodnevno", zadovoljno govori Ines iz Požege.


S njom se slaže i sugrađanka Elvira. "Dobro da su zabranili jer na radnom mjestu ne smije biti alkohola, to mora biti jasno svima", kaže.

Upućeni tvrde da do zabrane nije došlo slučajno. Problem je toliko eskalirao da su građani administrativne poslove morali obavljati po obližnjim lokalima.

"Znalo se dogoditi da klijenti traže zaposlenike u kafićima umjesto na njihovim radnim mjestima", upozorava Marin.

Image
A NIJE NAJGORI

Svi se pitaju kako je Međimurac s 5,24 promila sjeo za volan. Provjerili smo može li se hodati nakon 14 piva i 24 gemišta

Image
A NIJE NAJGORI

Svi se pitaju kako je Međimurac s 5,24 promila sjeo za volan. Provjerili smo može li se hodati nakon 14 piva i 24 gemišta

Zabrana se uvodi paralelno s novim pravilnikom koji će omogućiti alkotestiranje. Sve će se provoditi po nalogu rukovoditelja, a kažnjavat će se već i 0,1 promil alkohola u krvi.

"Vjerujem da svatko dobronamjeran zna da alkohol i neka druga sredstva ovisnosti i posao ne idu zajedno. Dignitet institucije se gradi iznutra, vjerujem da smo na pravom tragu", objašnjava zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.


Dožupan odbacuje tvrdnje da su bili primorani donijeti ovakvu odluku jer su njihovi zaposlenici bili više po kafićima nego na radnom mjestu.

"Mi smo tek jedan od jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave koja je donijela taj pravilnik, a kažem, nadam se da neće biti ni potreban", optimističan je Troha.

Oni kojima se unatoč novim pravilima pronađe koji promil u krvi, dobit će i drugu šansu.

Za ljubitelje čašice nije sve tako crno. Tek će ih treće pijanstvo koštati otkaza, za prva dva dobit će tek upozorenje. Dobra vijest za njih, a još bolja za vlasnike obližnjih kafića.


Upravo se čita

Image
POVUCI-POTEGNI

Poljoprivrednici traže sastanak u Slavoniji. Vučković odlučno: 'Sastanak treba biti i bit će u Zagrebu'

Ugostitelji u blizini zgrade županije oprezni su s prognozama što će zabrana značiti za njihovo poslovanje.

"Mislim da su uhvaćeni na poslu kako piju i da moraju određene sankcije provesti da to takvog ponašanje ne dolazi", govori konobarica Petra koja kaže da su zaposlenici u njezinom kafiću rijetko pili, ali ne tijekom radnog vremena.

Prohibicija na snagu stupa sljedeći tjedan. Građani će sigurni biti sretni povećanjem produktivnosti, a što je s prometom ugostitelja - e to već nije briga javnosti.

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTRES NA TRŽIŠTU

Prerasta li ovo u slučaj? Treći put našli neretvanske mandarine sa zabranjenim pesticidom: 'Ovo je potop za nas'


Više s weba