ne odustaje

Unatoč požaru, Petrinjka održala modnu reviju! 'Nije mi do toga, ali kad imate ljude...'

23.11.2022. u 21:30/ RTL Danas

Izgorjeli strojevi, zalihe, materijali za kreacije koje su se čak trebale nositi na reviji

Život u Petrinji težak je svima koji su ostali u gradu nakon potresa. No, poduzetnicu Danijelu Žugaj, vlasnicu obrta za šivanje koja zapošljava 30 djelatnika preksinoć je požar natjerao da još jednom mora početi ispočetka.

Prvo joj je potres srušio trgovinu i radionicu, nakon čega se oporavila i zaposlila još desetak petrinjskih žena. Izgradila je i novi poslovni prostor i taman, uoči preseljenja, preksinoć joj je požar uništio više od pola imovine. Danijela se ne da ni ovaj put. Unatoč svemu večeras je ipak odlučila održati najavljenu modnu reviju koju je planirala kao proslavu novog početka.

Našoj Zorani Čičak Kulić kaže kako je u biti sve bilo drugačije zamišljeno, kako unatoč tragediji nisu htjeli odustati. "Nisam sama, imam ljude koji me tjeraju. Neke stvari ne možete odgoditi, nije da mi je u ovim trenutcima do toga, ali eto, kada imate motor pokretače, onda ne smijete odustati", govori.

Pojašnjava da je stradala bala materijala iz kojih su trebale nastati nove haljine za večeras, ali su ubacili nešto drugo u kreacije. Ostala je, kaže, i bez dosta strojeva, zaliha i materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je velika, ali nije sve stradalo. Pogon je bio u garažama, jedna je skroz izgorjela, ali je druga ostala čitava. "Imamo s čim startat, od ponedjeljka bi trebali početi na drugoj lokaciji", zaključuje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL U DOHI

Bivši Vatreni za Danas: 'Igrali smo kao da ne želimo izgubiti. Kramarić? Bilo bi mu lakše'

Više s weba