ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA

Varalice umirovljenika bile su pod tajnim nadzorom mjesec dana: Poznato i kako su 'operirali'

23.11.2022. u 19:29/ Ivana Ivanda Rožić

Prevaranti su se predstavljali i oblačili u policajce, zvali su ljude na telefon te uvjervali žrtve da kod sebe imaju krivotvorene novčanice

Jedan od osumnjičenih bio je samo dio pomno uigrane ekipe. Policija mu je od zore pretraživala dom. Gledao se svaki kutak. U dvorištu - skupocjeni automobili. Pretpostavlja se kupljeni upravo od prevara nad umirovljenicima.

Tihomir Mišić, odvjetnik osumnjičenog rekao je da njegov klijent kazneno neosuđivan.

"U ovom trenutku ne mogu vam točno reći strategiju obrane, međutim s obzirom na karakter kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret - vrlo vjerojatno nećemo iznositi obranu", kazao je Mišić.

Sve zajedno osumnjičeno je 17 osoba. Jedna je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica. USKOK ih, kako doznajemo, tereti da su umirovljenike varali od početka listopada do 23. studenog. Šteta se procjenjuje na milijun i 300 tisuća kuna. Većina osumnjičenih na ispitivanju u USKOKU- branila se šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zagreb i koprivnica

Uhićeno više od 30 osoba u akcijama policije i USKOK-a, među njima lažni policajci i bankari

Image
zagreb i koprivnica

Uhićeno više od 30 osoba u akcijama policije i USKOK-a, među njima lažni policajci i bankari

Ekipa je bila toliko uigrana da je sve funkcioniralo na vrlo jednostavan način. Dakle, oni su se predstavljali i obukli u policajce, zvali su ljude na telefon, žrtve su većinom bile umirovljenici i uvjeravali su ih da kod sebe imaju krivotvorene novčanice. Nakon što su uzeli te novčanice i tvrdili da će ih vratiti tim ljudima nakon što ih pišu. Novac nikad nisu vratili. Trošili su ih na kocku, drogu i luksuzne automobile.

Posljednjih mjeseci policija učestalo upozorava na opasnost prijevara na kućnom pragu. S posebnim naglaskom na umirovljenike.

Upravo se čita

Image
PRIŽELJKUJE GA U NAPADU

Karoglan: 'Livaja je dominantan u HNL-u i mislim da zaslužuje igrati protiv Brazila'

"Počinje predstava, gluma, laži i prijevare maštovitost s jednim jedinim ciljem, uzeti novac, nakit, vrijednosti. Nakon što je cilj postignut, zastori se spuštaju, predstava je gotova, i onda ostaje građanin koji u jednoj nevjerici i s dozom srama dolazi do zaključka da je prevaren", kazala je Marija Goatti iz Policijske uprave zagrebačke.

Policija i USKOK o svemu će se oglasiti sutra, kada bi i sud trebao odlučiti tko će u istražni zatvor a tko će se braniti sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po nekakvom iskustvu i s obzirom na ovo što imamo do sad od informacija, mislim da će se tu ispitati samo oštećenici", kazao je odvjetnik Mišić.

Ovaj primjer najbolji je apel još jednom svima, pogotovo starijima, da paze kome što daju. Jer policija i USKOK ih sigurno neće tražiti da im predaju novac.

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL U DOHI

Bivši Vatreni za Danas: 'Igrali smo kao da ne želimo izgubiti. Kramarić? Bilo bi mu lakše'

Više s weba