OGLAS

A CIJENE ENERGENATA PADAJU

Voće skuplje 135, pašteta 111 posto. Zašto cijene hrane i dalje lete u nebo? 'Očito netko bere ekstra zaradu...'

3.8.2023. u 17:04/ RTL Danas

Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever ističe da netko ubire ekstra profit i da pohlepa dolazi maksimalno do izražaja. 'Mnogi tu čak i ne love u mutnome radi toga što oni dižu cijene dok je to netko spreman platiti', istaknuo je


Artikli koji su najviše poskupjeli posljednjih mjeseci u Hrvatskoj su zubna pasta i to 230 posto, voće za 135 posto, a pašteta 111 posto. Navedeni su na internetskoj stranici "Kretanje cijena" čija je svrha ukrotiti inflaciju, no to se nije dogodilo.

Pa iako cijene energenata padaju, cijene hrane u Hrvatskoj i dalje snažno rastu. Trgovci lopticu prebacuju na proizvođače, a država može samo promatrati.


"Mjere koje je Vlada imala, fiskalne mjere za ublažavanje prvenstveno rasta cijena energenata koji smanjuju troškove proizvođačima i trgovačkim lancima imale su takvu svrhu. Možda ste zamijetili cijene energenata već nekoliko mjeseci na godišnoj razini znatno padaju i to se mora i treba prelijevati na konačne cijene", ističe posebni premijerov savjetnik za ekonomiju Zvonimir Savić.

Image
mladen vedriš kod mojmire

Zašto je kod nas inflacija najgora u Europi? Stručnjak za Direkt o poskupljenju na poskupljenje, pohlepi trgovaca...

Image
mladen vedriš kod mojmire

Zašto je kod nas inflacija najgora u Europi? Stručnjak za Direkt o poskupljenju na poskupljenje, pohlepi trgovaca...

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever ističe da je to nešto gdje očito netko ubire ekstra profit i gdje pohlepa dolazi maksimalno do izražaja. "Mnogi tu čak i ne love u mutnome radi toga što oni dižu cijene dok je to netko spreman platiti", objašnjava.

"Onda bi barem javne vlasti trebale kroz inspektorat na jednoj strani kad je riječ o poreznoj inspekciji ili državni inspektorat na drugoj strani, drastično udariti kontrolama", zaključuje Sever.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
ostvarenje snova

Pobjednica Superstara: 'Ne mogu vjerovat da se ovo dogodilo. Nerealno, ovo je nerealno!'


Više s weba