ŠTO NAS SVE OČEKUJE?

Zagrebački Advent vraća se u punom sjaju. Razgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice

24.11.2022. u 20:13/ RTL Danas

'Veliki kotač koji se gradi na Trgu Franje Tuđmana bit će sigurno jedna od značajnijih atrakcija našeg Adventa. Međutim, rekla bih i da će sve ostale lokacije sigurno biti posebne, svi se vesele. Mislim da možemo biti zadovoljni', kazala je Bienenfeld

Nakon dvije pandemijske godine zagrebački Advent vraća se u punom sjaju i to na 20 lokacija u gradu! Otvorenje je ove subote, a radovi na pripremi su u samoj završnici. Grad Zagreb i Turistička zajednica najavljuju novu ponudu i lokacije s novim sadržajima. Ove godine bit će postavljeno ukupno 120 ugostiteljskih kućica te još 58 onih za prigodnu prodaju. Vraća se i ledeni park s klizalištem, a novost je i veliki panoramski kotač visine 36 metara.

RTL-ov reporter Boris Mišević u RTL-u Danas razgovarao je s direktoricom Turističke zajednice Grada Zagreba Martinom Bienenfeld.

"Veliki kotač koji se gradi na Trgu Franje Tuđmana bit će sigurno jedna od značajnijih atrakcija našeg Adventa. Međutim, rekla bih i da će sve ostale lokacije sigurno biti posebne, svi se vesele. Mislim da možemo biti zadovoljni i naravno da ćemo nadmašiti prošla dva", rekla je Bienenfeld.

"Čini mi se da ćemo imati izuzetno velike gužve na Zrinjevcu gdje je počelo prije desetak godina. Međutim, bit će nekoliko lokacija koje je TZ zajedno s Gradom osmislila da se samo blagdanski dekorira. Jedna od tih će biti Stara Vlaška gdje će vikendima biti sjajni glazbeni programi, a na Gornjem Gradu imat ćemo još dva krasna trga koji će biti blagdanski uređeni. Bez ponude gastronomske i velike buke i glazbe tako da ćemo i na taj način moći uživati", kazala je direktorica TZ-a pa je objasnila da je ove godine prvi put kriterij za dio Adventa bila i kvaliteta ponude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
političari dubljeg džepa

Rastu plaće političarima! Premijer ne vidi ništa sporno. Evo čiji je novčanik najdeblji

Više s weba