NEVJEROJATAN OBRAT!

Ruska jahta Putinove prijateljice legalno je napustila Hrvatsku! Doznajemo detalje

16.1.2023. u 19:52/ Ana Mlinarić

Brod je iz Betine zaputio prema Dubrovniku gdje je regularno prošao lučku kapetaniju, carinu i na kraju granicu policiju. Sankcije baš nigdje u sustavu nisu bile zavedene pa su sve službe za izlazak jahte iz teritorijalnih voda dale zeleno svjetlo. Doznajemo i da sučlanovi posade iz Hrvatske, prijeti im i do pet godina zatvora. Sve istražuje SOA

Ni gumenjak ni kajić - već ruska grdosija zapečaćena zbog sankcija - netragom nestala.

"Da se dogodio jedan čudan da tako kažem slučaj, odnosno događaj- to je istina", rekao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade.

U marini Betina gdje se nalazila od blokade - zavjet šutnje. Ministar uvjerava lučka kapetanija poduzela je sve potrebno.

"Mi smo to blombirali i naravno da se takav čin nije smio dogoditi", kazao je Butković.

Kako je onda moguće da je samo tako nestala? Iskusni skiper nam kaže - jahta je mogla izbjeći graničnu kontrolu.

"Granica se vrlo lagano može prijeći i uđe se u međunarodne vode i tako naša lučka kapetanija ili policiju nemaju nikakve mogućnosti nadzora.

No neslužbeno doznajemo - priča je potpuno drukčija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GFX brod je iz Betine zaputio prema Dubrovniku gdje je regularno prošao lučku kapetaniju, carinu i na kraju granicu policiju. Sankcije baš nigdje u sustavu nisu bile zavedene pa su sve službe za izlazak jahte iz teritorijalnih voda dale zeleno svjetlo.

Prvi čovjek povjerenstva za kontrolu sankcija jučer prst upire u posadu.

"Saznanja koja imamo iz Ministarstva mora je da je zapovjednik broda bio obaviješten prema tome smjene koje su upravljale tim brodom sasvim sigurno su bile obaviještene da je riječ o zamrznutoj mirovini", rekao je Frano Matušić državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova.

Kako doznajemo, svi članovi posade hrvatski su državljani i sada im prijeti pet godina zatvora. Tko su istražuje i SOA. A da se nalazi u Turskoj pokazuje stranica koja prati brodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
veliko priznanje!

RTL-ovoj Mojmiri dodijeljena 'Večernjakova ruža'!: 'Drago mi je što se cijeni ženska s mišljenjem, a ne sa strukom!

"On prati na temelju signala, a vlasnik ga može paliti gasiti, mijenjati, izvući iz samog plovila" kaže Miroslav Horvat, nautički agent.

Jedno je - nakon kupovine zamrznutog udjela Sberbanke nestala ruska jahta još jedan pokazatelj da sustav kontrole sankcija poput male barke što pušta na sve strane.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNA ZA DRUGOM

U samo tjedan dana tri medicinske sestre dale otkaz na pulskoj pedijatriji. Provjerili smo zašto

Više s weba