ljeto bez bagera

Žnjan na čekanju: Uređenje tek na jesen, gradonačelnik kaže da se ionako čekalo 25 godina pa može još malo

14.3.2023. u 22:04/ RTL Danas

Ovoga ljeta na splitskom Žnjanu će se ipak kupati! Radovi na projektu uređenja najveće plaže na istočnom dijelu Jadrana, unatoč najavama, neće krenuti do jeseni. Oporba kritizira, a što kažu građani, provjerio je reporter RTL-a Danas Rade Županović.

Uređenje splitske plaže Žnjan opet je na čekanju. Početak renesanse najavljen za proljeće, odgađa se za jesen. Splićani kažu da je bolje da bude početkom jeseni radi turističke sezone.
"Ovo je meni živo ruglo. Po meni je to trebalo već biti napravljeno s obzirom kad su ovo sve uklonili, ali eto, nikad nije kasno, pa ni na jesen.” kaže Splićanka Ivana Srdelić

U splitskom HDZ – u tvrde kako se kasni jer projekt nema ni jednu dozvolu. Nije osiguran novac, a natječaj za izvođače, kažu, daleka je budućnost.

„Dvije godine njegovog mandata, treća sezona a mi i dalje ovdje imamo mjesečevu površinu.”, kaže Tomislav Šuta predsjednik splitskog HDZ - a.

Image
NAKON GODINA ČEKANJA

Žnjan bi se napokon trebao urediti: Koliko dugo će Splićani biti bez omiljene plaže?

Image
NAKON GODINA ČEKANJA

Žnjan bi se napokon trebao urediti: Koliko dugo će Splićani biti bez omiljene plaže?

Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, smatra da je ovaj projekt čekao 25 godina pa da može pričekati još koji mjesec.
"Ja mislim da to nije problem.", rekao nam je.

Splitska plaža Žnjan ovo će ljeto biti otvorena za kupače, no pitanje je hoće li biti ugostiteljskih objekata i to istih onih koje je gradska vlast uklonila još prošle jeseni, a čiji tragovi još izviru iz Žnjanskog platoa.

"Mi ćemo zamoliti, pitati ministarstvo je li moguće da ovdje raspišemo natječaj tj. firma Žnjan da raspiše natječaj i da na jednoj licitaciji se dobije najbolje ponude za ugostiteljske objekte koji bi onda mogli funkcionirati i ovo ljeto", kaže Ivica Puljak, gradonačelnik Splita

"Zašto gradonačelnik nije prvo pitao Ministarstvo. Da je prvo pitao ministarstvo po pitanju modula i onda tek donio odluku, a na ovakav način zapravo cijelu sezonu je upropastio za same građane", pita se Tomislav Šuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani bi tako ovo ljeto mogli uživati u ljetnim radostima na plaži Žnjan, bez bagera. Ali i omiljene kave u kafićima, koji su im ujedno bili i jedina hladovina u vrućim ljetnim danima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SOS za zdravstvo

Plenković ni danas ne komentira prosvjed liječnika, oni primjećuju:' Vidjeli smo da otvara nešto za vina na Hvaru...'

Više s weba