OGLAS

Pao u kolumbiji

Zovu ga Otrov, optužen za krijumčarenje kokaina, likvidaciju ljudi. Kriminalisti otkrivaju vezu Hrvatske s narko svijetom J. Amerike

7.5.2023. u 20:10/ Goran Latković

Najtraženije hrvatsko lice s Interpolove tjeralice, Manuel Vulić, s rođendanske zabave u Kolumbiji otišao je u zatvor. U Južnoj Americi s lažnim slovenskim dokumentima predstavljao se kao policijski istražitelj. Kriminalisti otkrivaju otkud tajne veze Hrvata s narko svijetom Južne Amerike


Manuel Vulić, zvani Otrov, s rođendanske zabave otišao je u kolumbijski zatvor.

Jedan je od najtraženijih hrvatskih bjegunaca na Interpolovoj tjeralici pao je pod optužbama za ubojstva, krijumčarenje kokaina i oružja.


"Tamo se povjerenje stječe tako da kreneš s malim količinama i, ako si uspješan, te se količine i povjerenje povećavaju", pojašnjava Željko Cvrtila, kriminalist i stručnjak za sigurnost.

Image
TRAŽIO GA INTERPOL

VIDEO U Kolumbiji uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca. Zvali ga 'Otrov', pao zbog uvoza droge

Image
TRAŽIO GA INTERPOL

VIDEO U Kolumbiji uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca. Zvali ga 'Otrov', pao zbog uvoza droge

Vulić je rodom iz Zagreba, a kolumbijske vlasti dobile su informacije iz Amerike da se nalazi na njihovu teritoriju, da vodi skupinu s još nekoliko Hrvata i šalje ilegalnu robu za Europu.

Kriminalist i stručnjak za droge Dubravko Klarić kaže da su europske luke prava su paukova mreža za krijumčare.

"Ulazak u Europu preko različitih luka, aktualan je i naš Jadran, gdje dolaze različiti brodovi i različita roba gdje je sakrivena i droga. To su potvrdile i zadnje akcije. Naravno da Ploče, kao međunarodno jaka luka,u jednom trenutku bila je baš točka za prelazak", govori Klarić .

Ima 37 godina i predstavljao se kao policijski istražitelj sa slovenskim dokumentima i različitim imenima.


"To je dobar paravan za policiju koja je redovna na ulici, koja ne zna točno o čemu se radi. On se tako lako može predstavljati. Do sad smo imali često samo hrvatske krivotvorene dokumente, očito da i naši susjedi nisu nepoželjni u tom svijetu iza kojih se dokumenata mogu kriti", kaže naš Cvrtila.

Nećak je bivšeg specijalca Petra Ćosića i desne ruke srpskog Escobara Darka Šarića. Pod optužnicama su USKOK-a za krijumčarenje 600-njak kilograma kokaina i likvidaciju u Ekvadoru.

"U sjevernom dijelu Južne Amerike, u tim izvorištima gdje su kriminalne grupacije strašno jake, naravno da se europske grupacije uključuju i povezuju. Nije problem povezivanja, čim imaš novac i čim si zainteresiran, lako se organizira posao i krijumčarenje", govori Klarić.

Hrvatsku su posljednjih godina tresle kokainske afere.


Upravo se čita

Image
PRIVUKLI PAŽNJU

Zdravko i Zoran Mamić osvanuli na tribini: U njihovom društvu bio je poznati lik iz našeg nogometa

Hrvatski Escobar Stjepan Prnjat pao je u riječkoj luci sa 100 kilograma kokaina, u kutijama s bananama u trgovačkom lancu u Pločama pronađen je kokain. USKOK je podigao i optužnicu protiv trojice Hrvata zbog krijumčarenja više od 170 kilograma kokaina preko Luke Rijeka.

"Očito da je ovo tržište Hrvatske, regije pa i Europe jako značajno. Ono je ekonomski moćno. Kad imate ekonomski moćno tržište, onda i prodajete lako", govori Cvrtila.

Klarić dodaje: "Jednom kad uđe pošiljka u područje Schengena, u područje Europe, onda je i puno lakši dolazak do odredišta gdje je namijenjeno i gdje je dogovor i pao."

Još se ne zna hoće li se Manuelu Vuliću Otrovu suditi u Kolumbiji ili će biti izručen Hrvatskoj.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
OTVORENA ISTRAGA

Gdje su ti premijerovi radari? Žalac i nova afera: Častilo se po restoranima na račun Ministarstva i fondova?


Više s weba