OGLAS

DIREKT U SLOVENIJI

Auspuha nigdje na vidiku, pješaci vladaju metropolom Dežele. Kako je Ljubljana preživjela izgradnju pješačkih zona?

22.9.2023. u 8:00/ Ivan Skorin

Ulice Ljubljane nekada su bile krcate automobilima, taksistima i autobusima, a sada je tamo dostupno 850 bicikala. Na tamošnjim ulicama prometuju samo mala električna vozila. Gradonačelnik Ljubljane takve promjene uvodi već godinama, a dao je savjet i Bandićevom nasljedniku


Direkt je otišao u Ljubljanu provjeriti kako je glavni grad Slovenije preživio izgradnju svojih pješačkih zona u centru grada, je li i tamo katastrofalna situacija u prometu i naravno - ima li na cestama šarenih grafita?

Auspuha nigdje na vidiku, pješaci vladaju metropolom Dežele. Revolucija je počela još davne 2007. godine i nije stala.


"Odlično je što su proširili pješačku zonu, ali malo imamo problem kada idemo biciklima", kaže Maša Stanovnik iz Ljubljane.

Image
susret ministara

Banožić u Sloveniji s kolegom Šarecom nakon strašnih poplava u Sloveniji: 'Dragi Mario, iskreno hvala na pomoći'

Image
susret ministara

Banožić u Sloveniji s kolegom Šarecom nakon strašnih poplava u Sloveniji: 'Dragi Mario, iskreno hvala na pomoći'

Jednako tako misli i sugrađanin Danko Gajić.

"Ljubljana je divna! Ovo je super što nema prometa, ali je ustvari neljubazna za Ljubljančane. Uglavnom je podređena turizmu", kaže.

Dakle, problem je što im je lijep centar da ga svi dolaze vidjeti.

Inače tako su sve te prohodne ljubljanske ulice nekad bile krcate automobilima. Taksisti, autobusi, a danas tamo prometuju samo mala električna vozila – kavaliri.


Sagrađene su nove podzemne garaže i stanarima omoguće pristup između 6 i 9 ujutro. Postavljeno je i 85 novih stanica za gradske bicikle, a ukupno je dostupno 850 bicikala.

Arhitekt te promjene je gradonačelnik od 2006. godine, Zoran Janković, nekad dobar prijatelj Milana Bandića, a sada ima savjet za Bandićeva nasljednika.

"Tko god čeka da dobije neku 100 postotnu potporu, to se nikada neće dogoditi. Jednostavno se moraš odlučiti, zatvoriti i pustiti neko vrijeme da to stoji.

Kaže da se ne stvaraju veće prometne gužve oko novih pješačkih zona. U svim tim prometnim raspravama često se zaboravlja da je i splitska riva nekad bila prepuna automobila, Marmontova ulica, kao i trg bana Jelačića u Zagrebu, ali nitko nije baš nostalgičan za parkirnim mjestom kraj Manduševca.


Upravo se čita

Image
sam pozvao policiju

Muškarac (84) brutalno tukao suprugu do smrti. Svemu prethodila svađa oko računa za veterinara

POGLEDAJTE VIDEO: Pala je i Masarykova, zagrebačka pješadija ne staje i kako je 300 metara ulice u Zagrebu postala tema u državi?

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ROYAL RASIST

Konačno se doznalo tko je rasist u kraljevskoj obitelji. Izašla je knjiga, ali njezina prodaja ubrzo je obustavljena zbog 'pogreške u prijevodu'


Više s weba