Oglasili su se svi

Britanci su razočarani, talibani ljuti i traže kazne, društvene mreže gore od komentara koji traže da Harry z...

9.1.2023. u 23:02/ Darinka Trgo

Naravno da se Palača nije oglasila, ali jesu svi ostali. Britanci su razočarani, talibani ljuti i traže kazne, društvene mreže gore od komentara pod # Harry začepi. Bacio si vlastitu obitelj pod autobus, zbog novca

Britanci - i nisu baš oduševljeni bombastičnim intervjuom kojeg je dao odbjegli princ. Barem ako je suditi po gledanosti. Kako pišu mediji, jučerašnji dio intervjua gledalo je tri puta manje Britanaca nego ono kad su se Harry i Meghan ispovijedali Opri.

"Žao mi je što je Kraljica preminula. Da je živa i da sluša sve ovo, sigurno bi bila ljuta", kazao je Robert Rayner iz Londona.

"Poznavajući pozadinu Meghan Markle, pratila sam i seriju u kojoj je glumila, mogu reći da sam je podržavala. Ali sada kada stvari postaju prljave, sve više sam sklona tome da ih prestanem podržavati kao prije", govori Arpita Karwa iz Londona.

Image
GREŠKA ILI POGODAK?

Droga, rivalstvo i nemilosrđe tabloida. Kakva je američka istina britanskog princa Harryja?

Image
GREŠKA ILI POGODAK?

Droga, rivalstvo i nemilosrđe tabloida. Kakva je američka istina britanskog princa Harryja?

Jer kada se Meghan prvi put pojavila - dočekana je kao princeza koja će promijeniti uštogljenu kraljevsku obitelj. Prva ne bijela članica obitelji, Amerikanka, glumica, dašak modernosti u konzervativnoj monarhiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meghan je imala par mjeseci mira kada je tek došla. Kada se tek saznalo da hoda s princom, a onda i da se zaručila za Harryja. I onda su vrlo vrlo agresivno krenuli po njoj. Očito da su mediji shvatili da to prodaje novine i diže klikanost. Meghan je nažalost kolateralna žrtva medijskog ludila i histerije koja vlada svijetom", kazao je glavni urednik magazin Story Marko Banjavčić.

Ubrzo se od nekog tko je trebao modernizirati kraljevsku obitelj pretvorila u nekoga tko je obitelj upropastio. Odjednom su je mediji počeli nazivati bezobraznom, agresivnom, princezom koja maltretira osoblje dvora. Mediji su se odjednom drugačije odnosili prema njoj nego prema Kate. Kako se odijeva, kako se ponaša, i mora li u trudnoći baš stalno držati ruku na trbuhu.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

A otkako se dogodio Mexit, kako su odlazak Harryja i Meghan u Ameriku, nazvali Britanci - bivši kraljevski par ne prestaje šokirati optužbama na račun Obitelji.

"Ovo je sve jako tužno, to je moj stav ovih dana. Kakav gubitak vremena za njega. Ta borba koju vodi…Zašto ne otići živjeti u Ameriku i jednostavni biti sretan i raditi što želiš", kazala je novinarka i bivša urednica Daily Mirrora Eve Pollard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski mediji jučer i danas osvanuli su s njegovim licem na naslovnici. Kraljevska obitelj nije rasistička, Harry ima metu, obitelj je pomogla izluditi Meghan. Negativnih komentara ima i na Twitteru gdje je popularan # - začepi Harry. Izruguju se s njim, pišu da bi za televizijsku slavu i novac bacio obitelj pod auto, da je licemjeran jer je bio protiv medija, a sada su najbolji prijatelji. Postao je i Twitter Pinokio koji laže da se želi pomiriti s obitelji.

"S obzirom na okolnosti i zbog toga što je raskinuo sve veze s obitelji, a to je počelo još u vrijeme vjenčanja 2017. godine, mislim da je ovdje riječ o osveti", govori bivši kraljevski zaštitar Ken Wharfe

Šokirao je izjavama o obiteljskim problemima, ali najviše je javnost šokirao izjavom da je kao vojnik ubio 25 talibana koje je usporedio sa šahovskim figurama.

"Neka od ponašanja koje pokazuje princ Harry podsjećaju me na neka moja ponašanja kada sam patio od ozbiljnog posttraumatskog stresnog poremećaja", kazao je bivši viši časnik vojne obavještajne službe Philip Ingram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Afganistanu su ljuti zbog Harryjevih izjava, posebno oni kojima su obitelji ubijene u britanskim napadima 2011.

"Tražimo od međunarodne zajednice da se princu Harryju sudi, a mi trebamo dobiti kompenzaciju za naše gubitke. Izgubili smo kuću, naš život i članove obitelji, izgubili smo način života i naše voljene", govori Mullah Abdullah iz Helmand.

Bivši prinčevi suborci tvrde da je naštetio ugledu britanske vojske i da je pretjerao. Svi imaju mišljenje o intervju, svi osim Rishija Sunaka.

"Kako se osjećate kada vidite da se kraljevska obitelj na ovakav način raspada? Mislim da, kako i pretpostavljate, nije primjereno da komentiram stvari vezane za kraljevsku obitelj", kazao je britanski premijer Rishi Sunak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je u krizi. Kraljica je umrla, Harry s drugog kontinenta iznosi prljave tajne, a sve neodoljivo podsjeća na Dianu.

"Nitko neće bolje ispričati njegovu priču nego on sam. Svaki puta kada je htio potiho riješiti sve svoje probleme unutar obitelji shvatio je da informacije cure van bez njegove kontrole. Silno podsjeća na Dianu, njen silno nesretan život. Ona je preko medija također pokušala prodrijeti do Kraljice, svog tadašnjeg muža. Oni su nju smatrali neuračunljivom, a onda su slične epitete davali Meghan", kazao je glavni urednik magazin Story Banjavčić.

Mogu raditi što hoću, nisam ja budući kralj - jednom je navodno, rekao Williamu. Harry oduvijek bio drukčiji. Zabavan, opušten, kontroverzan. I popularan. Što se danas više ne može reći.

Više s weba

Pročitajte još

Image
proroci

Katastrofična 2023. Glupost ili istina? Evo što kažu Nostradamus, Vanga i Medvedev

Više s weba