GREŠKA ILI POGODAK?

Droga, rivalstvo i nemilosrđe tabloida. Kakva je američka istina britanskog princa Harryja?

Image
Foto: Screenshot RTL Direkt

Princ Harry spričao je sve - od toga da ga je William istukao do toga da je sa 17. godina šmrkao kokain, a sve je komentirao i komunikacijski stručnjak Riha koji kaže: 'Kako se on sad trenutno pozicionira i koliko se udaljava od kraljevske obitelji i cijele Velike Britanije, dugoročno si radi veću grešku nego korist'

9.1.2023. u 22:43/ Ivan Skorin

Mediji, britanski tabloidi. To je ono što najviše žulja princa Harryja. Oni su mu progonili majku, oni su mu majku i ubili. A on se boji da će se isto to dogoditi i njegovoj supruzi i djeci. I otvoreno optužuje da tabloidi pišu po nalogu dvora, nakon dnevnog brifinga lažima. Ali i on je svoju priču odlučio ispričati - medijima. Baš je to ono što izaziva najviše kritike, i on sam u jednom intervjuu priznaje da pisanjem autobiografije hrani zvijer. I tu zvijer je baš do sita nahranio.

Tata me nije zagrlio, maćeha me žrtvovala, baka me zezala za bradu, a i moj brat također ne može me ni vidjeti, ni čuti, ni smisliti – ja sam princ i ostat ću princ, ali život mi nije bajka. Tako bi se otprilike mogla sažeti medijska ofenziva kraljevskog odmetnika broj 1. U dva dana, četiri intervjua, britanski ITV, pa Anderson Cooper, pa jedan jutarnji show, a onda sutra kod komičara.

"I nisam siguran kako iskrenost ruši mostove. Znate, šutnja samo dopušta zlostavljaču da zlostavlja. Nije li tako? Sad sjedim ovdje ispred Vas i tražim obitelj. Ne instituciju. Želim obitelj", govori princ Harry, vojvoda od Sussexa.

Image
60 minuta

Donosimo najzanimljivije detalje, ali i reakcije na intervju princa Harrya koji čeka svijet

Image
60 minuta

Donosimo najzanimljivije detalje, ali i reakcije na intervju princa Harrya koji čeka svijet

"Ovdje se vidi baš utjecaj američkog PR-a onog više ekskluzivnog holivudskog stila. S druge strane vidi se struktura u ovome u cijelom timelineu od Netflixovih dokumentarca. Do sad predstavljanja knjige, točno se vidi da je netko napravio medija plan na koji će način on lansirati tu knjigu", kaže komunikacijski stručnjak, Željko Riha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga službeno izlazi sutra, iako su je Španjolci zabunom objavili ranije, a u njoj Harry otkriva kako je šmrkao kokain sa 17. godina, kasnije u sklopu psiho-terapije jeo halucinogene gljive, da je u Afganistanu ubio 25 talibana, skinuo ih je kaže, poput šahovskih figura, da ga je tata Charles nazvao rezervom, na engleskom Spare, pa je tako i nazvao knjigu, brat William ga je fizički napao 2019. i gurnuo na tlo, a ženu mu je nazvao otrovnom, prije toga su ga Will i Kate kao nagovorili da za maškare obuče onu nacističku uniformu zbog koje su Harryja razapeli tabloidi, pa da su i on i brat tražili tatu da ne oženi Camillu, ali otac nije reagirao.

Da je vjerovao da mu je mama živa do svoje 23. godine, što znači još puno desetljeće nakon njene smrti i da su on i brat kao htjeli novu istragu o smrti Diane, ali ga je Palača odvratila.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Na pitanje novinara da u knjizi postoji citat u kojem brata naziva voljenim bratom, ali i glavnim protivnikom, Harry objašnjava što je mislio pod time.

"Uvijek je postojalo natecanje među nama. To je dio tog odnosa, nasljednik, rezerva", objašnjava Harry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sretne obitelji nalik su jedna drugoj, svaka nesretna, nesretna je na svoj način, napisao je Tolstoj, a ova je nesretna na način koji se itekako može unovčiti. Za dokumentarni serijal su Harry i Meghan navodno dobili 100 milijuna dolara, knjiga će im isto dobro podebljati novčanike, ovisno o prodaji, procjenjuje se do 40 milijuna dolara zarade.

"Oprost je stopostotna mogućnost jer bih želio opet dobiti svog oca. Želio bih opet dobiti svog brata. Dosad nisu pokazivali nikakvu volju za pomirenjem", tvrdi princ.

"Kako se on sad trenutno pozicionira i koliko se udaljava od kraljevske obitelji i cijele Velike Britanije, dugoročno si radi veću grešku nego korist", smatra Riha.

Never complain, never explain, odnosno, nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj – to je moto kraljevske obitelji, kaže Harry, pa onda objašnjava baš sve. Ide u knjizi do tako sitnih detalja da priča i o svom putu na Antarktik i problemima s ozeblim penisom. Pritom priča kako su mu tabloidi uništili život, a istovremeno tim tabloidima daje štiva svojim nastupima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da me pitate, kako bi se vaš život razlikovao da ste ranije išli na terapiju, sigurno bi se manje drogirao, sigurno bi manje pio i zabavljao se", kaže.

Najveći problem je kaže što su dosad tabloide hranili insajderi iz kraljevskih dvora, a eto sad će on pod svojim uvjetima ispraviti krive drine. Najveći i najskuplji svjetski reality nastavlja se, publika pozorno prati hoće li se itko oglasiti iz Buckinghamske palače, zasad nije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
proroci

Katastrofična 2023. Glupost ili istina? Evo što kažu Nostradamus, Vanga i Medvedev

Više s weba